Refernet-Hungary Facebook

  Cedefopos fórum az élethosszig tartó tanulási közösségi központok szerepéről

   

   

  MI A SZEREPÜK AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁSI KÖZÖSSÉGI KÖZPONTOKNAK (CLLC)?

   

  Az egyablakos rendszerek potenciálja a veszélyeztetett fiatalok lemorzsolódásának a megelőzésében

  Az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) az Élethosszig Tartó Tanulási Platformmal ( Lifelong Learning Platform ) szakpolitikai fórumot szervez, hogy megvizsgálják milyen potenciállal rendelkeznek az egyablakos rendszerek a veszélyeztetett fiatalok és a korai iskolaelhagyók lemorzsolódásának megelőzésében. Az eseményre 2019. május 29-én kerül sor  Brüsszelben, a soros EU-s elnökséget betöltő Románia állandó képviseletén.

  A fórumot azon Brüsszeli székhelyű, a korai iskolaelhagyást célzó integrált szolgáltatások tervezésével és megvalósításával foglalkozó szereplőknek szervezték, akik az  EU-s tagállamok állandó Brüsszeli képviseletein, az Európai Bizottságban, az Európai Parlamentben,  Európai Uniós háttérintézményben, az európai üzleti és ágazati szakmai egyesületekben, szakszervezetekben és munkavállalói szervezetekben dolgoznak, nemzeti szakpolitikai döntéshozóknak, szakembereknek és  szociális partnereknek.  

  A megbeszélés az élethosszig tartó tanulási közösségi központokban dolgozó multidiszciplináris munkacsoportokban rejlő potenciálra  fókuszál, amely kulcsfontosságú  a korai iskolaelhagyás (ELET) kezelésében.  A fórum lehetőséget teremt a tagállamok által különböző környezetben nyújtott  integrált szolgáltatásokkal (egyablakos rendszerek, ügykezelő rendszerek, többszörös készségekkel rendelkező csoportok)  kapcsolatos tapasztalatoknak a megosztására

  A résztvevők megfontolhatják,  a hátrányos helyzetű európai területeken létrehozandó élethosszig tartó tanulási közösségi központokban rejlő potenciált.  A központok  széleskörű tanulási lehetőségeket kínálhatnak minden korosztály számára,  maximalizálva a multidiszciplináris munkacsoportok által biztosított támogatást. Az esemény résztvevőit arra is fel fogják kérni, hogy gondolkozzanak a korai iskolaelhagyással kapcsolatos  2020 utáni teendőkről, hogy biztosítva legyen az EU-s állampolgárok képesítésének és készségeinek folyamatos fejlesztése.

  A korlátozott számú férőhely miatt, azok  akik szeretnének részt venni a rendezvényen forduljanak Irene Psifidou Cedefopos szakértőhöz, az esemény projekt menedzseréhez: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  További információ az eseményről és a napirend tervezete a következő linken érhető el: Event and draft agenda

  Legfrissebb hírek

  • Magyar aranyérmes bútorasztalos a WorldSkills 2019 versenyen

   Magyar fiatal lett a világ legjobb bútorasztalosa a Kazanyban rendezett WorldSkills verseny döntőjén. Simon Krisztián aranyérme mellett további tizenegy Kiválósági Érmet szereztek a magyar szakképzésben tanuló diákok. A magyar csapat minden második tagja éremmel tért haza Oroszországból. A 2019. augusztus 22-27. között megrendezett 45. WorldSkills versenyen 22 szakmában 24 versenyző képviselte Magyarországot. A szakképzés olimpiájaként számon tartott eseményen Simon Krisztián bútorasztalos aranyérmet szerzett. A Veszprémi Szakképzési Centrum frissen végzett diákja már állt a dobogó legfelső fokán a tavaly szeptemberben, Budapesten megrendezett EuroSkills-en. A világdöntőre, ahogy a korábbi versenyekre is, Fekete Zoltán, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tanára készítette fel a versenyzőt.

   Forrás: a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapja

   További információ a következő linken olvasható: Világelső a magyar asztalos szakképzés

    
  • Cedefop Fotópályázat 2019 – „Mondd el a történeted!”

    

    

   Az Európai Unió és a Cedefop (Európai Szakképzés-fejlesztési Központ) negyedik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát a szakképzésben tanuló diákok számára. A sikeres pályázónak olyan élményalapú pályamunkát kell benyújtania, mely kapcsolódik a szakképzés világához.

   A pályázat során a résztvevőknek egy 4-5 fotóból álló fényképes történetet kell készíteniük, melyet egy rövid, legfeljebb 100 szóból álló leírással kell kiegészíteni, bemutatva a munkájuk mögött álló koncepciójukat. A pályázat során kizárólag a szakképzésben vagy felnőttképzésben tanuló diákok, hallgatók által indított csapatok jelentkezését várják.

   A 2018. évi rendkívül sikeres pályázati felhívásra 18 ország több mint 100 csapata nevezett.

    
  • „Szakma Sztár Fesztivál”: elődöntő az Audi Hungariánál

   Az AUDI HUNGARIA Zrt. Projekt- és Tréningközpontja adott otthont a „Szakma Sztár Fesztivál” elődöntőjének az autóipari szakmákban. A versenyre az ország 43 szakképző iskolájából érkeztek tanulók, akik nyolc autóipari szakmában tapasztalt zsűri előtt mérték össze tudásukat. Az Audi Hungaria és partneriskolái duális képzésének hat tanulója indult a megmérettetésen. 

   • 67 szakmunkástanuló 8 autóipari szakmában mérte össze tudását az Audi Hungaria Projekt- és Tréningközpontjában

   • Dr. Knáb Erzsébet, a vállalat személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja: „Duális szakképzésünkben a legmodernebb technológiákat megismerve sajátítják el a tanulók az autóipari szakmákat.”

    

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97