Refernet-Hungary Facebook

  „Szakma Sztár Fesztivál”: elődöntő az Audi Hungariánál

  Az AUDI HUNGARIA Zrt. Projekt- és Tréningközpontja adott otthont a „Szakma Sztár Fesztivál” elődöntőjének az autóipari szakmákban. A versenyre az ország 43 szakképző iskolájából érkeztek tanulók, akik nyolc autóipari szakmában tapasztalt zsűri előtt mérték össze tudásukat. Az Audi Hungaria és partneriskolái duális képzésének hat tanulója indult a megmérettetésen. 

  • 67 szakmunkástanuló 8 autóipari szakmában mérte össze tudását az Audi Hungaria Projekt- és Tréningközpontjában

  • Dr. Knáb Erzsébet, a vállalat személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja: „Duális szakképzésünkben a legmodernebb technológiákat megismerve sajátítják el a tanulók az autóipari szakmákat.”

  „Győr város szakképző intézményeivel közösen már 18 éve működtetjük sikeresen a gyakorlatorientált duális szakképzést. Megtisztelő számunkra, hogy a Szakma Sztár versennyel az ország számos képző intézménye és diákja számára megnyithattuk a kapukat, így a tanulók vállalatunk oktatóközpontjában adhattak számot szakmai kompetenciáikról”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „Egy szakma mesterévé válni érték. Gratulálok a továbbjutó fiataloknak, akik rátermettségükkel, tudásukkal bizonyították kiválóságukat “, folytatta Dr. Knáb Erzsébet.

  A három fordulós versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, fő célkitűzése a szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, mindez „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében. A verseny elődöntője során a résztvevőknek mind az elméleti, mind a gyakorlati tudásukról számot kellett adniuk, amelyet számos feladattal teszteltek.

   

  Az Audi Hungaria legmodernebb technológiákkal felszerelt oktatóközpontja, amely az autóipari szakmák versenyének adott otthont, az elmúlt évek során folyamatosan bővült. Új modellek bevezetéséhez például karosszéria-specifikus oktató robotcellákat helyeztek üzembe, valamint az elmúlt évben megnyílt a lakkozó üzem tanulóállomása is, ahol a járműfényező tanulók versenye zajlott. Az elektromobilitás jegyében az e-motorok és a hibrid technológiák oktatásához új oktatóállomást hoztak létre. A digitalizáció térhódításával többek között iPad-ekkel támogatott Mobile-Learning teszi inspirálóvá a tanulást a duális szakképzést végző diákok számára.

  Az AUDI HUNGARIA Zrt. 2001-ben Magyarországon elsőként indította el a duális szakképzési modellt, amelyet jelenleg a Győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziummal, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziummal és Szakközépiskolával, valamint a Győri Kossuth Lajos Középiskolával együtt működtet. A duális képzésben végzett tanulók több mint 90%-a tanulmányai befejeztével az Audi Hungariánál helyezkedik el.

  A tanulók a „Szakma Sztár Fesztivál” országos döntőjében 60 különböző szakmában szerezhetik meg a szakma kiváló tanulója díjat. 

  Forrás: AUDI HUNGARIA Zrt.

   

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97