Refernet-Hungary Facebook

  A ReferNet tevékenységei

  ReferNet – Európai információs és szakértői hálózat a szakképzés területén a szakképzés témaköréhez kapcsolódó információk gyűjtésének, elemzésének és terjesztésének strukturált és decentralizált európai hálózata. A hálózatot az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) hozta létre 2002-ben azzal a céllal, hogy az EU tagországainak szakképzési rendszerei, a tagállamokban zajló fejlesztések és az alkalmazott szakpolitikák összehasonlítását lehetővé tevő információkat gyűjtsön.

  A ReferNet információt nyújt a tagországokban zajló szakképzés-politikai és kutatási fejleményekről, publikációkról, konferenciákról, és egyéb szakképzéshez kapcsolódó kezdeményezésekről a hálózat tagjai pedig nemzeti szinten is végzik a disszeminációs tevékenységet.

  A Cedefop által előre meghatározott útmutatók alapján a nemzetközi ReferNet hálózat tagjai éves rendszerességgel készített jelentésekben számolnak be a nemzeti szakképzés és szakképzés-politika aktuális helyzetéről. Az elmúlt években készült hazai országjelentések, szakképzés-politikai jelentések, rövid beszámolók, bibliográfiai információk valamint különböző kapcsolódó adatbázisok letölthetőek a Cedefop honlapjáról.

  A ReferNet ingyenes és nyilvános termékei és szolgáltatásai a Cedefop internetes oldalán érhetők el:
  • VET-Bib (szakképzési bibliográfia)
  • Országjelentések (VET in Europe – country reports)
  • Szakképzés-politikai jelentések
  • Szakképzéssel és felnőttképzéssel kapcsolatos nemzeti hírek
  • Szakképzéshez kapcsolódó rendezvények adatbázisa
  • Ingyenesen letölthető Cedefop kiadványok

  A ReferNet Magyarország tevékenységei három fő kategóriába sorolhatók:

  • Információgyűjtés, elemzés és kutatás a nemzeti szakképzés és szakképzéspolitika témakörében
   A Cedefop által előre meghatározott útmutatók alapján a nemzetközi ReferNet hálózat tagjai éves rendszerességgel készített jelentésekben számolnak be a nemzeti szakképzés és szakképzés-politika aktuális helyzetéről. Az elmúlt években készült hazai országjelentések letölthetőek honlapunkról a Kiadványok menüpont alatt.
  • Adatgyűjtés és információterjesztés
   A ReferNet Magyarország fontos szerepet játszik a hazai felnőtt és szakképzéssel kapcsolatos információk gyűjtésében és -terjesztésében.
  • Disszeminációs és promóciós tevékenység
   A ReferNet Magyarország hálózat tagjai elősegítik, hogy az EU-n belüli, szakképzéshez kapcsolódó kutatások, események, döntések, továbbá a Cedefop tevékenysége, valamint általában a szakképzés kérdései nagyobb nyilvánosságot kapjanak Magyarországon.
  Tags:

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97