Refernet-Hungary Facebook

  Dokumentáció és információterjesztés

  A ReferNet Magyarország – a nemzetközi ReferNet Hálózat tagjához hasonlóan – az alábbi dokumentációs és disszeminációs tevékenységekben vesz részt:

  • Dokumentáció
   A ReferNet Magyarország az alábbi dokumentációs feladatokat végzi, melyek célja válogatott dokumentáció gyűjtése és releváns, átfogó és naprakész információ közlése a magyarországi szakképzésről a Cedefop információs szolgáltatásai számára.
   • A VET-Bib bibliográfiai adatbázis fejlesztése, beleértve a VET-eLib (elektronikus könyvtár) és VET-iR (internetes források) adatbázisokat. Bibliográfiai adatok és angol nyelvű absztrakt készítése a magyarországi szakképzés témakörét érintő újabb publikált és publikálatlan szakirodalomról, beleértve:

  ▪ könyveket és egyéb publikált anyagot, így például jogszabályokat, szabályzatokat, sztenderdeket, hivatalos jelentéseket, konferencia-kiadványokat, stb.;
  ▪ publikálatlan elérhető anyagokat („szürke irodalom”);
  ▪ szakmai folyóiratokban megjelent cikkeket;
  ▪ audiovizuális anyagokat (különösen tanulási segédeszközök);
  ▪ elektronikus dokumentumokat (CD-ROM-on, mágneslemezen; – interneten, stb. elérhető anyagok);
  ▪ internetes forrásokat (weboldalak, adatbázisok).

  Az indexálások a European Training Thesaurus deskriptorainak felhasználásával készülnek.
  A ReferNet tagok és a Cedefop közös munkájával fejlesztett VET-Bib és egyéb bibliográfiai adatbázisok a következő internetes oldalon érhetők el: http://libserver.cedefop.europa.eu

   

  •  Információterjesztés
   A ReferNet Magyarország az alábbi disszeminációs feladatokat végzi, melyek célja a Cedefop tevékenységek és információs termékek megismertetésének és eredményei terjesztésének elősegítése, valamint a Cedefop promóciós tevékenységeinek támogatása. Kérjük kattintson az alábbi címekre, amennyiben a feladatok részletes leírását is szeretné elolvasni.
   • Információterjesztés nemzeti szinten
    Rendszeres információterjesztés és kiadványok és egyéb termékek terjesztése a Cedefop disszeminációs és ismertség-növelő erőfeszítéseinek nemzeti szinten történő támogatása érdekében.

   • Sajtóközlemények
    A Cedefop sajtóközleményeinek lefordítása, terjesztése nemzeti szinten; a honlapon, levelezőlistán keresztül. A Cedefop sajtóközleményeit elolvashatja magyarul és angolul.

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97