Refernet-Hungary Facebook

  Európa nem csak a munkahelyeket, hanem a karriert is támogatja

   

   

  Az Európai Unió minden pontjáról és a csatlakozásra váró országokból érkező pályaorientációs és karrierfejlesztési szakemberek, a Cedefop szakértői és az Európai Bizottság képviselőinek részvételével június 7-én és 8-án Theszaloníkiben megtartották a 2. CareersNet ülést.

  A résztvevők a Cedefop az egyéni életpályát támogató szakpolitikáknak szentelt hálózat fejlesztésével kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.

  Az ülésen az egész életen át tartó pályaorientáció, a validáció és a felnőttek továbbképzése is szóba került. Azt is megvizsgálták, hogy az országok miként javíthatnának nemzeti készségstratégiájukon, iskolarendszerükön, az arra rászorulók megszólításán és a vállalkozások emberi erőforrásain, hogy jobban támogathassák az egyéni életpályákat.

  A következtetésekben kiemelték, hogy a teljes közösség bevonásával már korai szakaszban meg kell kezdeni az oktatásban a szakmai pályafutásra való felkészítést, és ki kell terjeszteni a fiatal felnőtteknek nyújtott életpálya-támogatást.

  Terítékre került a pályaorientáció kulcsszerepe a képzési igényeknek, a képzési kínálatnak és a készségek validációjának összekapcsolásában kitérve arra is, hogy az hogyan javíthatja az egyéni életpályaterveket és a különböző szolgálatok közötti információmegosztást. A résztvevők azt is megtárgyalták, hogy a humánerőforrás-gazdálkodás folyamatai hogyan javíthatók a helyes karrierfejlesztési módszerekkel és a megfelelő állami ösztönzőkkel.

  A CareersNet 2019-ben megjelenő első nyilvános eredménye az európai karrierfejlesztési politikák összehasonlító elemzését foglalja majd magában, ideértve a pályaorientációt és az életpályára való felkészítést is.

  A hálózat alapértékként azt vallja, hogy az emberek az életben való boldogulás és szakmai előmenetelük érdekében tanulnak, nem csak azért, hogy munkát találjanak, amely átmeneti és bizonytalan is lehet.

  További információt a következő linken lehet elérni: Cedefop

  Legfrissebb hírek

  • Magyar aranyérmes bútorasztalos a WorldSkills 2019 versenyen

   Magyar fiatal lett a világ legjobb bútorasztalosa a Kazanyban rendezett WorldSkills verseny döntőjén. Simon Krisztián aranyérme mellett további tizenegy Kiválósági Érmet szereztek a magyar szakképzésben tanuló diákok. A magyar csapat minden második tagja éremmel tért haza Oroszországból. A 2019. augusztus 22-27. között megrendezett 45. WorldSkills versenyen 22 szakmában 24 versenyző képviselte Magyarországot. A szakképzés olimpiájaként számon tartott eseményen Simon Krisztián bútorasztalos aranyérmet szerzett. A Veszprémi Szakképzési Centrum frissen végzett diákja már állt a dobogó legfelső fokán a tavaly szeptemberben, Budapesten megrendezett EuroSkills-en. A világdöntőre, ahogy a korábbi versenyekre is, Fekete Zoltán, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tanára készítette fel a versenyzőt.

   Forrás: a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapja

   További információ a következő linken olvasható: Világelső a magyar asztalos szakképzés

    
  • Cedefop Fotópályázat 2019 – „Mondd el a történeted!”

    

    

   Az Európai Unió és a Cedefop (Európai Szakképzés-fejlesztési Központ) negyedik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát a szakképzésben tanuló diákok számára. A sikeres pályázónak olyan élményalapú pályamunkát kell benyújtania, mely kapcsolódik a szakképzés világához.

   A pályázat során a résztvevőknek egy 4-5 fotóból álló fényképes történetet kell készíteniük, melyet egy rövid, legfeljebb 100 szóból álló leírással kell kiegészíteni, bemutatva a munkájuk mögött álló koncepciójukat. A pályázat során kizárólag a szakképzésben vagy felnőttképzésben tanuló diákok, hallgatók által indított csapatok jelentkezését várják.

   A 2018. évi rendkívül sikeres pályázati felhívásra 18 ország több mint 100 csapata nevezett.

    
  • „Szakma Sztár Fesztivál”: elődöntő az Audi Hungariánál

   Az AUDI HUNGARIA Zrt. Projekt- és Tréningközpontja adott otthont a „Szakma Sztár Fesztivál” elődöntőjének az autóipari szakmákban. A versenyre az ország 43 szakképző iskolájából érkeztek tanulók, akik nyolc autóipari szakmában tapasztalt zsűri előtt mérték össze tudásukat. Az Audi Hungaria és partneriskolái duális képzésének hat tanulója indult a megmérettetésen. 

   • 67 szakmunkástanuló 8 autóipari szakmában mérte össze tudását az Audi Hungaria Projekt- és Tréningközpontjában

   • Dr. Knáb Erzsébet, a vállalat személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja: „Duális szakképzésünkben a legmodernebb technológiákat megismerve sajátítják el a tanulók az autóipari szakmákat.”

    

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97