Refernet-Hungary Facebook

  A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal nemzetközi projektjei

   

  Pályázat útján nyertük meg és működtetünk hat kiemelt európai projektet:

   

  A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja (EPALE) egy olyan tagállami szintű virtuális közösség, amely a felnőttkori tanulással kapcsolatos tartalmak, többek között hírek, blogbejegyzések, szakmai források és események közzététele köré szerveződik. A Platform 34 nyelven érhető el. A nemzeti szintű feladatok elsősorban a magyar nyelvű aloldal folyamatos fordítását, és tartalommal feltöltését, különböző szakmai események folyamatos szervezését, a portál disszeminációját és a hazai szakmai közösségek szervezését foglalja magába.

  További információért kattintson a következő linkre: EPALE Magyarország

  Az Európai Szakképzési Minőségbiztosítási Keretrendszerhez kapcsolódó projekt célja a szakképzésben a minőségbiztosítás területén legjobban beváló európai gyakorlatok gyűjtése és megosztása, illetve az Európai Tanács EQAVET-ajánlásának bevezetése a tagállamokban a szakképzési rendszerek és a képzésszolgáltatók szintjén.

  További információért kattintson a következő linkre: EQAVET Magyarország

  Az Euroguidance Magyarország projekt központi feladata, a tagországokban elérhető oktatási és képzési lehetőségek disszeminációja, illetve tájékoztatás a tagállamokban elérhető képzésekről, ösztöndíj-lehetőségekről, gyakornoki helyekről. A projekt keretében éves szinten készülnek szakmai kiadványok, elsősorban pályaválasztási témákban.

  További információért kattintson a következő linkre: Euroguidance Magyarország

  A felnőttek kompetenciáinak nemzetközi értékelésére vonatkozó program (PIAAC) egy átfogó nemzetközi kutatás, amely a benne résztvevő országok felnőtt lakosságának különféle, a mindennapi életben és a munkavégzés során használt alapkompetenciáit méri. A mérés 2008-ban indult, Magyarország 2016-ban, a felmérés harmadik hullámához csatlakozott. A hazai megvalósítás az NSZFH vezetésével, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Központi Statisztikai Hivatal közreműködésével konzorciumi keretek között zajlik.

  További információért kattintson a következő linkre: PIAAC

   Projektpartnerként részt veszünk a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara vezetésével zajló „Learning by doing” projektben, melynek célja a szakképzés hatékony reformjának megalapozása a Duna régió szakképzési partnerségei számára. Részt veszünk az Oktatási Hivatal vezetésével megvalósuló EQF DAT 2016 projektben is, melynek célja az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) létrehozására vonatkozó ajánlás végrehajtása, és ennek keretében a magyar képesítések vonatkozásában egy képesítési adatbázis létrehozása.

  További információért kattintson a következő linkre: Learning by Doing

   

  Legfrissebb hírek

  • Magyar aranyérmes bútorasztalos a WorldSkills 2019 versenyen

   Magyar fiatal lett a világ legjobb bútorasztalosa a Kazanyban rendezett WorldSkills verseny döntőjén. Simon Krisztián aranyérme mellett további tizenegy Kiválósági Érmet szereztek a magyar szakképzésben tanuló diákok. A magyar csapat minden második tagja éremmel tért haza Oroszországból. A 2019. augusztus 22-27. között megrendezett 45. WorldSkills versenyen 22 szakmában 24 versenyző képviselte Magyarországot. A szakképzés olimpiájaként számon tartott eseményen Simon Krisztián bútorasztalos aranyérmet szerzett. A Veszprémi Szakképzési Centrum frissen végzett diákja már állt a dobogó legfelső fokán a tavaly szeptemberben, Budapesten megrendezett EuroSkills-en. A világdöntőre, ahogy a korábbi versenyekre is, Fekete Zoltán, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tanára készítette fel a versenyzőt.

   Forrás: a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapja

   További információ a következő linken olvasható: Világelső a magyar asztalos szakképzés

    
  • Cedefop Fotópályázat 2019 – „Mondd el a történeted!”

    

    

   Az Európai Unió és a Cedefop (Európai Szakképzés-fejlesztési Központ) negyedik alkalommal hirdeti meg fotópályázatát a szakképzésben tanuló diákok számára. A sikeres pályázónak olyan élményalapú pályamunkát kell benyújtania, mely kapcsolódik a szakképzés világához.

   A pályázat során a résztvevőknek egy 4-5 fotóból álló fényképes történetet kell készíteniük, melyet egy rövid, legfeljebb 100 szóból álló leírással kell kiegészíteni, bemutatva a munkájuk mögött álló koncepciójukat. A pályázat során kizárólag a szakképzésben vagy felnőttképzésben tanuló diákok, hallgatók által indított csapatok jelentkezését várják.

   A 2018. évi rendkívül sikeres pályázati felhívásra 18 ország több mint 100 csapata nevezett.

    
  • „Szakma Sztár Fesztivál”: elődöntő az Audi Hungariánál

   Az AUDI HUNGARIA Zrt. Projekt- és Tréningközpontja adott otthont a „Szakma Sztár Fesztivál” elődöntőjének az autóipari szakmákban. A versenyre az ország 43 szakképző iskolájából érkeztek tanulók, akik nyolc autóipari szakmában tapasztalt zsűri előtt mérték össze tudásukat. Az Audi Hungaria és partneriskolái duális képzésének hat tanulója indult a megmérettetésen. 

   • 67 szakmunkástanuló 8 autóipari szakmában mérte össze tudását az Audi Hungaria Projekt- és Tréningközpontjában

   • Dr. Knáb Erzsébet, a vállalat személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja: „Duális szakképzésünkben a legmodernebb technológiákat megismerve sajátítják el a tanulók az autóipari szakmákat.”

    

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97