Refernet-Hungary Facebook

  DUIHK - Szakképzési Díj 2019

  DUIHK - Szakképzési Díj 2019

  A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) hatodik alkalommal hirdette meg a Szakképzési Díj pályázatát.

  Nevezett pályázati felhívással a DUIHK célja olyan projektek, kezdeményezések terjesztése és jó példák bemutatása, melyek elősegítik a magas színvonalú, hasznos tudást közvetítő gyakorlatorientált szakképzést az országban. Tovább cél, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzés fejlesztését. A pályázati lehetőséggel a DUIHK azt szeretné elérni, hogy minél több vállalat vegyen részt a szakképzésben, ezáltal aktív szerepet vállaljanak a duális képzésben.

  Ezt mutatják a benyújtott pályázatok értékelésénél a DUIHK által figyelembe vett értékelési kritériumok:

  ·         eredményesség/hatékonyság

  ·         újszerűség/innováció

  ·         átültethetőség

  ·         beágyazottság/relevancia

  ·         fenntarthatóság


  A DUIHK Szakképzési Díjat három (3) kategóriában ítélik oda:

  Motiváció: E kategóriában azon kezdeményezések kaphatnak díjat, melyek a szakképzés társadalmi elismerésének növelését mozdítják elő, kiemelve e képzési forma hosszú távú előnyeit mind a tanulók, mind a vállalatok, illetve a társadalom szempontjából.

  Kooperáció: E kategóriában azon projektek kerülnek megmérettetésre, melyek keretében a szakképzés különböző szereplői példaértékű együttműködést alakítanak ki, javítva ezzel a képzés minőségét és hatékonyságát.

  Innováció: E kategóriában azon kezdeményezések és megoldások versenyezhetnek, melyek új módszerekkel, eljárásokkal és eszközökkel gazdagítják a szakképzést, hozzájárulva a képzési eredmények javításához.

  Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony a Szakképzési Díj Bíráló Bizottságának tagja. Az ITM részéről idén a Kooperáció kategóriában beérkezett pályázatok értékelésére, valamint a kategória díjának átadására kérték fel.

  Az Ünnepélyes Díjátadó est 2019. március 7-én került megrendezésre.

  A kihirdetett győztes pályázók a következők voltak:

  Motiváció kategória: Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája. Pályázatuk címe: „Bánkirobot Team – személyre szabott tehetséggondozás a jövő innovációs szakembereiért”

  Kooperáció kategória: Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. Pályázatuk címe: „Mintaértékű duális gyakorlati képzőhely kialakítása a Büttner Kft. nagyatádi telephelyén”

  Innováció kategória: Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Pályázatuk címe: „Webex Board a szakképzésben”

  Forrás: nive.hu

  Események

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\components\com_jevents\libraries\dbmodel.php on line 178
  Május 2024
  V H K Sz Cs P Szo
  1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 31
  VET in EuropeVET National News VET Bibliographic Database Skills Panorama

  Cedefop - Newsletters

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97