Refernet-Hungary Facebook

  A Cedefop

  Az 1975-ben alapított CEDEFOP – Európai Szakképzés-fejlesztési Központ nevű európai ügynökség feladata a szakmai oktatás és képzés ösztönzésének és fejlesztésének elősegítése az Európai Unión belül. Az eredetileg berlini székhelyű CEDEFOP az egyik elsőként létrehozott szakosodott és decentralizált ügynökség volt. Igazgatósága 1995-ben került át Thesszalonikibe, mellette Brüsszelben összekötő irodát tart fenn.

  A CEDEFOP tevékenységének elsődleges célja az egész életen át tartó tanulás térségének kialakítása és ösztönzése a kibővült EU egészére kiterjedően. Ezt a feladatot a szakmai oktatási és képzési rendszerekkel, a vonatkozó szakpolitikai intézkedésekkel, a kutatással és a gyakorlattal kapcsolatos tájékoztatás és elemzések biztosítása útján látja el.

  A központ elektronikus és nyomtatott formában egyaránt biztosít tájékoztatást, és emellett tanulmányi látogatások, konferenciák és szemináriumok rendezésével igyekszik minél közelebb hozni egymáshoz a téma iránt érdeklődőket. A CEDEFOP tájékoztató munkája mindenekelőtt a szakmai oktatás és szakképzés terén tevékeny szakpolitika-formálókat, kutatókat és gyakorlati szakembereket célozza meg az EU határain belül és kívül egyaránt.

  A szervezet munkaprogramjai és a legutóbbi éves jelentése hozzáférhetőek az Interneten: http://www.cedefop.europa.eu.

  H-1089 Kálvária tér 7
  Budapest, Magyarország

  Telefon: (+36 1) 477-5600

  Email:  gomorineoj@nive.hu

  © 2016 ReferNet Magyarország
  Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\wwwroot\nive\site\refernet\modules\mod_menu\helper.php on line 97