Szakmai tanulmányi versenyek 2019/2020

Hírek

2020.08.26

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁSZÉV DÖNTŐ EREDMÉNYHIRDETÉSÉRŐL

Tisztelt Versenyzők, felkészítő Tanárok, Intézményvezetők!

Tájékoztatjuk a 2019/2020. tanévi Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye döntőjében I-II-III. helyezést elért tanulókat, felkészítő tanáraikat és a küldő intézmények vezetőit, hogy a járványügyi kockázatok elkerülése érdekében az ünnepélyes eredményhirdetés elmarad. Az I-II-III. helyezett versenyzők a jutalmat és az oklevelet szeptemberben, postán, fogják megkapni.
Gratulálunk a kiemelkedő eredményt elért diákoknak és felkészítő tanáraiknak!


2020.06.30

A 2019/2020. tanévi az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye döntőjének eredményei megtekinthetőek az alábbi linken:
Eredmények megtekintése »2020.05.28

Tisztelt Kollégák!

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye 2020. évi döntőjébe jutottak döntő pontszámainak megállapítása érdekében kérjük, hogy:

 • a szaktanár által javított, középszintű szakmai írásbeli érettségi vizsgadolgozatok valamennyi lapját, illetve az emelt szintű érettségi vizsgadolgozatok esetében az értékelés eredményét tartalmazó utolsó oldalt szkennelve, (tanulónként 1 fájlban), valamint
 • a korábbi levelünkhöz mellékelt tanulói hozzájáruló nyilatkozat aláírt példányát - jpg; png; pdf - formátumban (tanulónként 1 fájlban ) töltsék fel a szoftverbe, amely

2020. május 28. 8.00 órától - 2020. június 02. 17.00 óráig érhető el:

https://www.nive.hu/tanulmanyiversenyek/erettsegi2020/

A felvételi eljárásban a többletpontok beszámításához szükséges igazolás hiteles kiállítása érdekében, nagyon fontos, hogy a tanulónak a születési anyakönyvi kivonatban szereplő neve jelenjen meg a nyilatkozatban.


2020.05.21

TÁJÉKOZTATÓ AZ SZKTV és az SZTKV VERSENYEKRŐL

Tájékoztatjuk a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és a Szakmai Tantárgyi Komplex Verseny elődöntőiből az országos döntőkbe jutott versenyzőket és felkészítő tanáraikat, valamint a küldő intézmények vezetőit, hogy a döntő fordulók a 2019/2020. tanévben nem kerülnek megrendezésre.

A 15/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet 7. § (3) bekezdése, valamint a Versenyszabályzat szerint nincs lehetőség arra, hogy a tanulók mentesítést kapjanak vizsgatevékenység letétele alól a versenyek elődöntőiben elért teljesítményük alapján.


2020.04.21

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁSZÉV DÖNTŐJÉRŐL

Tájékoztatjuk, az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye 2020. évi döntőjébe jutott tanulókat, felkészítő tanáraikat, a küldő intézmények vezetőit, szülőket, hogy - a járványügyi helyzet miatt kiadott központi határozatokat elemezve, és figyelembe véve az érettségi vizsgák megtarthatóságával összefüggő intézkedéseket és a tanulói érdekeket egyaránt- a verseny lezárásával kapcsolatosan az alábbi döntés született:

1. A döntő pontszámának megállapítása az elődöntő fordulóban elért eredmény és a szakmai írásbeli érettségi teljesítmény együttes beszámításával történik, az A) és B) pontban részletezettek alapján:

A) A versenytárgynak megfeleltethető ágazati vagy ágazaton belüli specializáció írásbeli szakmai érettségi vizsga pontszámának beszámítása:

 • a középszintű vizsga esetén az elért pontszám 100%-a.
 • emelt szintű vizsga esetén az elért pontszám 120%-a.

  (Ha a versenyző írásbeli érettségi dolgozatának eredménye nem éri el az elégséges szintet, akkor a verseny döntőjében nem ér el helyezést.)

B) Az elődöntőben elért eredmény százalékban kifejezett értékéből képzett pontszám 20%-a (pl. 70%-os eredmény esetén 14 pont).

2. A döntő fordulóban az A) és B) pontban meghatározott pontszámok összege alapján kialakuló végleges sorrend alapján fogják a versenyzők a felsőoktatási felvételi eljárás során beszámítható többletpontokról szóló igazolást megkapni.


2020.04.02

Tájékoztatjuk a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és a Szakmai Tantárgyi Komplex Verseny elődöntőjéből az országos döntőbe jutott versenyzőket és felkészítő tanáraikat, valamint a küldő intézmények vezetőit, hogy - a koronavírus járvánnyal kapcsolatban hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban - a döntő 2020. április 20-22-én elmarad Baján.
A versennyel kapcsolatos további információkat a honlapunkon későbbi időpontban tesszük közzé, és erről az érintett intézmények vezetőit e-mailben haladéktalanul tájékoztatjuk.

A 2019/2020. tanévi a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és a Szakmai Tantárgyi Komplex Verseny elődöntőjének eredményei megtekinthetőek az alábbi linken:
Eredmények megtekintése »2020.03.20

Tisztelt Versenyzők, felkészítő Tanárok!

Tájékoztatjuk az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak tanulmányi verseny elődöntőjéből az országos döntőbe jutott versenyzőket és felkészítő tanáraikat, valamint a küldő intézmények vezetőit, hogy - a koronavírus járvánnyal kapcsolatban hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban - a döntő 2020. március 30-31-én elmarad Szolnokon.
A versennyel kapcsolatos további információkat a honlapunkon későbbi időpontban közzé tesszük, és erről az érintett intézmények vezetőit e-mailben haladéktalanul tájékoztatjuk.

2020.03.11

A 2019/2020. tanévi az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye elődöntőjének eredményei megtekinthetőek az alábbi linken: Tovább »

2020.02.24

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének tesztnapján és elődöntőinek napjain 8:00-15:30 között elérhető ügyeletesek:

 • Csőke János
  informatikus:
  +36 1 477-5670
 • Plósz Antal
  versenykoordinátor:
  +36 1 477-5670
 • Dékány Szilvia és Miléné Kisházi Edit
  NSZFH versenykoordinátorok:
  +36 30 352-1273


2020.02.24

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének próbatesztje és az elődöntő felülete az alábbi linken érhető el:2020.02.14

ÁSZÉV PRÓBATESZT ÉS ELŐDÖNTŐ

Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének próbatesztjével, illetve elődöntőjével kapcsolatos információkat, tanulói azonosítók elérésének módját, csoportbeosztásokat az alábbi dokumentum részletesen tartalmazza.

2020.02.02

A nevezések beküldésének határideje lejárt, a szakmai tanulmányi versenyekre 2019/2020. tanévi versenyekre történő nevezések lezárása megtörtént.


Nevezés menete

 • Kérjük végezze el az intézmény regisztrációját.
  A regisztráció megkezdéséhez kattintson ide: Intézmény regisztráció
 • A regisztráció sikeres elvégzése után a postafiókjába érkező levélben kattintson a regisztráció érvényesítéséhez szükséges hivatkozásra
 • Lépjen be az oldal fejlécében található bejelentkezési panelen.
 • Válasszon a Minisztériumok meghirdetett versenyei közül, amelyre szeretné a tanulókat nevezni.
 • Adja meg a nevezni kívánt tanuló személyes adatait (tanuló neve, születési dátuma, érettségi ill. szakmai vizsga éve)

Versenyfelhívások


Versenyszabályzatok


A nevezések beküldésének határideje

Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyei: 2020. január 31. (péntek)
Szakmai Tantárgyi Komplex Verseny: 2020. január 31. (péntek)
Szakma Kiváló Tanulója Verseny: 2020. január 31. (péntek)


SSL

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
1089 Budapest, Kálvária tér 7