A Bizottság jogállása

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 72. § (2) bekezdés b) pontjában (a továbbiakban: Szt.) foglaltak alapján a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter létrehozza és működteti a Nemzeti Képesítési Bizottságot (a továbbiakban: Bizottság). A Bizottság a szakképzés tartalmi szerkezetének folyamatos fejlesztését és korszerűsítését szolgáló szakmai javaslattevő, véleményező testület.

A Bizottság tagjai

NévDelegáló minisztérium/szervezetElérhetőség
Ágoston Csaba dr. Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bartha Csaba dr. Magyar Olimpiai Bizottság Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bátyai László Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bereczkiné Kardeván Kinga Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Oláh András dr. Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Birghoffer Péter dr. Magyar Építész Kamara Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Borosán Beáta Emberi Erőforrások Minisztériuma Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Csizmadia Máté Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dénes András Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gremsperger Géza dr. Gépipari Tudományos Egyesület Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gottgeisl Rita Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gyimesi László dr. Művészeti Szakszervezetek Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Kocsis József Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Lakrovits Elvíra dr. Magyar Könyvvizsgálói Kamara Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Medve József Magyar Vegyipari Szövetség Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nagy László Országos Kereskedelmi Szövetség Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Orlay Imre Magyar Elektrotechnikai Egyesület Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Oroján Sándor Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Palkovics Imre Munkástanácsok Országos Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Rácz György Belügyminisztérium Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Schindler Rózsa Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Solti Gábor Ipartestületek Országos Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Soós László Nemzetgazdasági Minisztérium Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szili József Országos Asztalosipari és Faipari Szövetség Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tircsi Hajnal Honvédelmi Minisztérium Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tomor János Magyar Könnyűipari Szövetség Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Veress Gábor Prof. dr. (elnök) Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Vörös-Gubicza Zsanett Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Wágnerné Tomcsik Gabriella Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Zsuffa Ákos dr. Felnőttképzők Szövetsége Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Bizottság feladatai

Az Szt.-ben foglaltak alapján folyamatosan figyelemmel kíséri a szakképzési szerkezet fejlesztését, a gazdasági, munkaerő-piaci, technikai-technológiai folyamatokat, és ennek alapján javaslatot tehet - az OKJ módosításának eljárásrendjéről szóló kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően - az OKJ módosítására. E tevékenysége keretében:

  • ellátja az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet 6. § (3) bekezdésében foglalt véleményezési feladatot,
  • a bizottsági tagok által képviselt szakterületekről közvetlenül beérkező javaslatok alapján kezdeményezi az OKJ módosítását,
  • javaslatot tesz az OKJ fejlesztésének irányaira,
  • figyelemmel kíséri és véleményezi a szakképzési szerkezet OKJ-t érintő fejlesztéseit, változását.

 

Nemzeti Képesítési Bizottság titkárságának elérhetősége:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Korábbi – OKJ Bizottsági anyagok elérhetőek:
http://site.nive.hu/okjbizottsag

Dokumentumok


1. ülés 2013. május 9.


2. ülés 2013. november 21.


3. ülés 2014. december 10.


4. ülés 2015. február 11.


5. ülés 2015. június 23.


6. ülés 2015. november 3.


7. ülés 2016. november 15.


8. ülés 2017. április 27.


9. ülés 2017. november 30.


10. ülés 2017. december 12.


11. ülés 2018. március 19.


12. ülés 2018. június 13.