A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a GINOP Plusz-5.3.1-23-2023-00001 kiemelt projekt keretében ismét meghirdeti az „Apáczai ösztöndíjprogram” pályázatát a 2023/2024. tanév II. félévére.

A pályázatok beadásának feltételeiről a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal nive.hu honlapján, az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. ikk.hu honlapján, valamint a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerben, a KRÉTA Tudásbázis oldalán közzétett „Pályázati kiírás és szabályzat 2023/2024. tanév II. félév” dokumentum nyújt részletes tájékoztatást.

A pályázat benyújtására nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező szakképző iskola és technikum 9., 10., 11. és 12. évfolyamának tanulói jogosultak.

A rászorultsági helyzet és jó tanulmányi eredmény alapján jogosult tanulók a KRÉTA rendszer elektronikus pályázati felületén 2024. január 11. (csütörtök) és február 8. (csütörtök) 23:59 perc között nyújthatják be pályázatukat.

A hátrányos helyzet fennállása a pályázat benyújtásakor, vagy az azt megelőző öt évben (2019-2023) kiállított határozat alapján, a jó tanulmányi eredmény a pályázat benyújtását közvetlenül megelőző tanév év végi bizonyítványa alapján igazolható.

A tanuló havi támogatásának összege a tanulmányi eredménnyel arányosan meghatározott.

Az anyagi ösztönzés mellett – mentorok bevonásával – tehetséggondozó támogatást is biztosít a projekt a támogatási időszak teljes időtartamában. Az intézmény által kiállított Mentori támogató nyilatkozatot a pályázathoz csatolni szükséges.

A pályázati lehetőséget az „Apáczai ösztöndíjprogram” című GINOP Plusz-5.3.1-23-2023-00001 azonosítószámú kiemelt projekt biztosítja.

A pályázat forrását az Európai Szociális Alap Plusz és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A pályázati feltételekről részletes tájékoztatást nyújtó „Pályázati kiírás és szabályzat” az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el!

A pályázattal kapcsolatosan felmerülő kérdésekkel az Apáczai Ügyfélszolgálathoz az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen fordulhatnak.