A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal jelen felhívás keretében várja szakértők jelentkezését szakértői adatbázis létrehozásához foglalkozás- és munkakörelemző, valamint validációs szakértői feladatok ellátásához.


A pályázat célja:

A pályázat célja olyan szakértői adatbázis(ok) létrehozása, amely(ek) a szakképzési és felnőttképzési validációs fejlesztési (rész)feladatok ellátására jelentkező és a pályázati feltételeknek megfelelő szakembereket tartalmazza. .

Pályázható szakértői kategóriák (feladatok szerint):

  1. Foglalkozás- és munkakörelemzések lebonyolítása
    1. Munkaszakértő: munkacsoport tagjaként facilitátor irányításával egy adott foglalkozás-, illetve munkakörelemzési feladat végrehajtása. Eredménye az adott foglalkozás/munkakör jellemző feladatcsoportjainak, feladatainak meghatározása, valamint a foglalkozás ellátásához szükséges ismeretek, képességek, kompetenciák, magatartások meghatározása.
    2. Facilitátor: több alkalommal a foglalkozás-, illetve munkakörelemzési munkacsoportok irányítása, a csoportmunka dokumentálása.

  2. Kik nyújthatnak be pályázatot?
    Munkaszakértő: A XVI. Építőipar és/vagy a XXII. Közlekedésgépész ágazatokban legalább 5 év aktív szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállalók. Facilitátor: munkakörelemzésben való jártasság és csoportvezetés/tréningtapasztalat szükséges ágazattól függetlenül.

  3. Validációs feladatok készítése és lektorálása
    1. Validációs szakértők (validációs feladatkészítő, és lektor): a munkatapasztalat mérésére alkalmas kompetenciamérő feladatok készítése, lektorálása.

  4. Kik nyújthatnak be pályázatot?
    A XVI. Építőipar és/vagy a XXII. Közlekedésgépész ágazatokban szakképzésben, felnőttképzésben jártas szakemberek, oktatók, pedagógusok legalább 5 év aktív szakmai tapasztalattal.


Elvárt kompetenciák, feltételek valamennyi pályázó tekintetében:

  • számítógép-felhasználói ismeretek
  • proaktív, precíz, önálló munkavégzés
  • szakszerűség
  • jó kommunikációs képesség
  • empátiakészség, kompromisszumkészség
  • rugalmas gondolkodás
  • szakmai tájékozottság


A szakértői pályázat benyújtásának határideje és módja:

A pályázatot, amely Europass önéletrajzból és kitöltött adatlapból, GDPR nyilatkozatból, valamint kísérő levélből áll, elektronikusan kell elkészíteni, és e-mailen kell elküldeni a következő e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. A kísérő levélben kérjük fejtse ki részletesen, mely szakképesítés, foglalkozás/munkakör vonatkozásában van és milyen tapasztalata. Előnynek számít a foglalkozás-, illetve munkakör-elemzési tapasztalat, bemeneti kompetenciamérő, vagy vizsgafeladat készítői gyakorlat, valamint szakértői minősítés vagy végzettség, szakképzési vagy munkaerőpiaci projektekben szerzett gyakorlat.

Az e-mail tárgya: pályázat foglalkozás- és munkakörelemző, valamint validációs szakértői feladatra

Csatolja hozzá az alábbi dokumentumokat:


A pályázatok elbírálása a pályázók benyújtott dokumentációja alapján történik. A jelentkezés, elbírálás és a szakértői adatbázis bővítése folyamatos. A szakértői feladat ellátása nem főállású munkaviszony keretében történik.

A szakértői listára való felkerülés nem von maga után megbízást, felkérést, a Hivatal részéről további kötelezettséget nem jelent. Adott fejlesztési feladat esetén az NSZFH a szakértői listában szereplő szakemberek közül választ szakértőt. A feladatok ellátása előreláthatólag magánszeméllyel kötendő megbízási szerződés keretében történhet.

Jelen felhívással kapcsolatosan érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
telefonszám: 30/544-7237
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Várjuk jelentkezését!