DIMOP PLUSZ-4.2.2-23-2023-00001

A digitális kompetenciafejlesztés rendszerének kiterjesztése az egész életen át tartó tanulás elősegítése érdekében az EU DigComp2.2-vel összhangban

Projektadatok

A projekt Magyarország és az Európai Unió támogatásával a 2021-2027-es programozási időszak során, Európai Szociális Alap Plusz finanszírozású program keretében konzorciumban valósul meg.

Kiemelt projekt azonosítószáma: DIMOP_PLUSZ-4.2.2-23-2023-00001
Kiemelt projekt elnevezése: A digitális kompetenciafejlesztés rendszerének kiterjesztése az egész életen át tartó tanulás elősegítése érdekében az EU DigComp2.2-vel összhangban
Támogatási összeg: 2.500.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Forrás megnevezése: Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése
Megvalósítási időtartam 2024. 01.01. - 2027.12.31.
Konzorciumvezető neve: IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Konzorciumi partner neve: Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Korlátolt Felelősségű Társaság
Konzorciumi partner neve: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal


A projekt tartalma:

A projekt célja elsősorban a digitális kompetenciák keretrendszerének fejlesztése és bevezetése az EU DigComp 2.2 többnyelvű eszközével összhangban, annak érdekében, hogy a keretrendszer fejlesztésével lehetővé váljon az eddig elért hazai eredmények bázisán, a nemzetközi és EU tartalmi ajánlások figyelembevételével a digitális kompetenciák hazai rendszerszintű kezelhetősége és fejlesztése.

A digitális kompetencia ismeretek, gyakorlati képességek, és viselkedési elemek komplex rendszere, amely lehetővé teszi a digitális technológián alapuló eszközök és alkalmazások magabiztos, kritikus és kreatív használatát a munkavégzés, tanulás, a szabadidő szervezése, illetve az állampolgári aktivitás hatékonyabbá tétele céljából. A megfelelő szintű digitális jártasság ma már elengedhetetlen a világban való eligazodáshoz és az aktív léthez. A digitális kompetencia egyike az uniós szinten elfogadott nyolc kulcskompetenciának, és aktív szerepet játszik a másik hét kulcskompetencia fejlesztésében is.

Jelen kiemelt projekt hozzájárul a digitális kompetencia fejlesztés eredményességének és hatékonyságának növeléséhez, a kompetenciafejlesztő képzések relevanciájának, minőségének javításához, és a korábbi széttagolt fejlesztések egymásra épülésének, átláthatóságának biztosításához és a digitális kompetenciák egységes méréséhez értékeléséhez és tanúsításához.

Kapcsolat, elérhetőség:
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
DIMOP_PLUSZ-4.2.2-23-2023-00001
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1089 Budapest, Baross u. 133.