Apáczai ösztöndíjprogram

GINOP PLUSZ-5.3.1-23-2023-00001
A szakképzési rendszer megújításával bevezetett Apáczai ösztöndíjprogram célja a tehetséges és hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok szakmaszerzésének támogatása. A GINOP Plusz-5.3.1-23-2023-00001 Apáczai ösztöndíjprogram a GINOP-6.2.9-VEKOP-20-2021-00001 projekt folytatása, amely pályázat útján elnyerhető anyagi ösztönző támogatást nyújt, valamint mentorok közreműködésével tehetséggondozást biztosít, ezzel segíti a tanulók képzésben maradását, tanulmányi eredményük javulását, a szakképzés sikeres befejezését, elhelyezkedési esélyük növelését.


Tovább »


Mérés-értékelés, tudásbeszámítás és átjárhatóság fejlesztése a szakképzésben

GINOP PLUSZ-5.2.1-23-2023-00001
A kiemelt projekt öt komponensből áll. A komponensek megvalósítása hozzájárul a szakképzési rendszer eredményességének és munkaerőpiaci relevanciájának javításához. Az uniós elvárásokkal összhangban cél, hogy a szakképzésben tanulók az egyéni adottságokhoz igazodóan a lehető legmagasabb iskolai végzettséggel lépjenek ki a munkaerőpiacra. A projekt szakmai célja a tudásbeszámításhoz, interaktív szakmai és képesítő vizsgákhoz, valamint a 9. évfolyamos kompetencia mérésekhez kapcsolódó szakképzési rendszert érintő mérés-értékelési fejlesztések megvalósítása. Továbbá cél a szakképző iskola és technikum közötti átjárást segítő eszközök, módszerek kidolgozása.


Tovább »


Minőségfejlesztés és továbbképzési paletta bővítése a szakképzésben

GINOP Plusz-5.2.2-23-2023-00001
A GINOP_PLUSZ-5.2.2-23-2023-00001 azonosító számú „Minőségfejlesztés és továbbképzési paletta bővítése a szakképzésben” kiemelt projekt az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. mint konzorciumvezető, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal mint konzorciumi partner közreműködésével az Európai Szociális Alap Plusz és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg. A kiemelt projekt célja egyrészt a szakképző intézmények minőségirányítási rendszerének külső értékelése, és a szakképzésben jelenleg működő minőségirányítási rendszer elemeinek felülvizsgálata, a hazai és a nemzetközi tapasztalatok implementálása. A kiemelt projekt célja továbbá a szakképzésben részt vevő vezetők, szakmai oktatók és közismeretei tárgyat tanítók kötelező továbbképzéséhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése, a továbbképzési paletta bővítése és a továbbképzési rendszer módszertani fejlesztése.


Tovább »