Tisztelt Kedvezményezettek!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló 252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet (mely 2016.09.02. és 2020.02.15. között volt hatályban) tekintetében a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény értelmében a szakképzés megszervezésére vonatkozó átmeneti szabályokat tartalmazó 125. § alapján a 2023. szeptember 1. és 2024. január 31. közötti időszak vonatkozásában elszámolásra, valamint a 2024. február 1. és 2024. augusztus 31. közötti időszak kapcsán igénylésre 2024. február 1. és 15. között van lehetőségük.

Kérjük, az igénylés és elszámolás benyújtásával kapcsolatos alábbi tájékoztatót szíveskedjenek figyelmesen elolvasni:


A korábbi időszak elszámolását és a jelenlegi időszak igénybejelentését az alábbi nyomtatványok kitöltésével végezhetik el:


A nyomtatványok kitöltéséhez szükséges tudnivalókat az alábbi útmutató tartalmazza:


Amennyiben a Kedvezményezett adataiban változás történt, kérjük, hogy az elszámolások, valamint igénylések benyújtásakor az esetleges változásokról írásban szíveskedjenek tájékoztatást nyújtani a kapcsolódó dokumentumok benyújtásával egyidejűleg.

Kérjük, hogy a dokumentumokat az alábbiak szerint küldjék meg az NSZFH részére e-mailben és postai úton egyaránt:

  • e-mailben a kitöltött excel táblázatot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre
  • postai úton:
    - a kinyomtatott elszámolási és igénybejelentő adatlapot 2-2 eredeti példányban (aláírva, bélyegzővel ellátva, dátum megjelölésével)
    - a Köztartozás mentességi és teljességi nyilatkozatot 2 eredeti példányban (aláírva, bélyegzővel ellátva, dátum megjelölésével)
    - A borítékon kérjük feltüntetni „Szabóky ösztöndíj” megjelölést és a támogatási szerződés számát.
    - Postacím:


Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
Támogatási Főosztály
Ösztöndíj Csoport
1437 Budapest, Pf.: 761.

2024. január

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal