ReferNet hírlevél 2018. május

 

ReferNet - tudásmegosztó és információs hálózat

http://refernet.nive.hu

Kedves Olvasónk!

Ön a ReferNet Magyarország elektronikus hírlevelének 3. számát olvassa. Kéthavonta megjelenő hírlevelünkben információkkal szolgálunk a Cedefop és a ReferNet munkásságáról, a hazai és európai szakképzéshez kapcsolódó aktualitásokról, érdekességekről,eseményekről.
Bízunk benne, hogy összeállításunkkal hozzájárulhatunk munkásságához, vagy épp egy különlegességre hívhatjuk fel a figyelmét.
Hírleveleinket megtalálhatja honlapunk „Hírlevelek” bannere alatt.

Cedefop események

Európai Képesítési Keretrendszer: a tanulás, a munka és a határokon átnyúló mobilitás támogatása

 

 

Az Európai Bizottság március 15-én és 16-án konferenciával ünnepelte Brüsszelben az Európai Képesítési Keretrendszer (EKKR) fennállásának tizedik évfordulóját, ahol kiemelt szerep jutott a Cedefopnak.


Bővebben...


Cedefop hírek

A változás sebessége jelenti a kihívást a vállalkozásoknak és a szakképzésnek

 

 

A felhalmozott tehetség és a változások gyorsasága kihívást jelent mind a vállalkozásoknak, mind a szakoktatás területén - figyelmeztetett James Calleja, a Cedefop igazgatója a készséghiányok  áthidalásáról szóló szófiai konferencián, amelyet az EGSZB  Munkaadói Csoportja, a bolgár EU-Elnökség és a Bolgár Munkaadók Szövetsége szervezett március 22-én.


Bővebben...

A jövő munkahelyei – a jelen kihívásai

 

 

A Cedefop június 8-án teszi közzé a 2030-ig terjedő új készség-előrejelzésének eredményeit. Ennek alkalmából magas szintű rendezvényre kerül sor Brüsszelben (Résidence Palace).


Bővebben...

Cedefop fotópályázat – immáron harmadik alkalommal!

 

 

A szakképzésben tanuló diákok figyelmébe szeretnénk ajánlani ezt a fotópályázatot, amelyre csapatokban lehet nevezni az Európai Unió minden országából, továbbá Norvégiából és Izlandról is. Az érdeklődőket arra kérik, hogy  szakképzési tapasztalatukat a beküldött fényképekkel mutassák be, így máris azon esélyesek között lehetnek, akik egy utat nyernek Bécsbe az Európai Szakképzési Hétre vagy a Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválra 2018 novemberében.


Bővebben...


Hírek az Európai Uniós szakképzés világából

A szakképzés Csehországban

 

 

A szakoktatás és  szakképzés mindig is a cseh oktatási rendszer alapvető elemét képezte. Az elmúlt évtizedekben pedig – a minőség hosszú időkre visszanyúló hagyományára építve – intenzív fejlődésen ment keresztül. 


Bővebben...

A tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok készségeinek fejlesztése

 

 

Az „Intelligens komoly játékok a szociális és a kognitív kompetenciák fejlesztéséhez” című projekt (ISG) keretében a PhoenixKM 2018. június 22-én rendezvényt tart Brüsszelben „A tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok készségeinek fejlesztése” témájában.

A rendezvény számos különféle kezdeményezésre fogja ráirányítani a figyelmet, amelyek közös célja a fogyatékossággal élő (tanulási nehézségekkel küzdő) fiatalok készségeinek fejlesztése.


Bővebben...


Hazai hírek

ReferNet - nemzetközi konferencia Magyarországon

 

 

2018. május 15-16. között a Cedefop — Európai Szakképzés-fejlesztési Központ —ReferNet hálózata, valamint annak magyarországi partnere a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) először szervezte meg Budapesten a ReferNet regionális találkozóját.


Bővebben...

Becsülete van az értékteremtő szakmunkának

 

 

Az értékteremtő szakmunka becsületéről beszélt egyebek mellett az Országgyűlés elnöke május 25-én, pénteken a Parlamentben, ahol az áprilisi XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai tanulmányi verseny győzteseit köszöntötték, és átadták a szakmánként első három helyezettnek, felkészítőiknek és tanáraiknak az emléklapot. Kövér László kiemelte: a XXI. századi tudásalapú társadalomban nemcsak a digitális ismeretnek van helye, de szerepe és becsülete van az értékteremtő szakmunkának is.


Bővebben...

 

Online beszélgetés az EPALE platformon: Motiváció és kitartás – a releváns célcsoportok bevonása az alapkészség fejlesztésbe

 

 

Az Európai Hálózat az Alapkészségekért (EBSN) két napos online beszélgetést szervez angol nyelven A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformján (EPALE) 2018. június 14. 12 órától 2018. június 15. 17 óráig, melynek témája a releváns célcsoportok bevonása az alapkészség fejlesztésbe.


Bővebben...
 

                                       ReferNet Hungary Facebook!

Not interested any more?