PalkovicsA zalaegerszegi tesztpályára már megvan az első négy szerződött vállalat, több száz cég érdeklődik a Zala Zone iránt. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: az első négy vevő már végzett is teszteket a pályán, háromszáz céggel folynak tárgyalások, legtöbben autóipari gyártók, beszállítók, telekommunikációs cégek. Tovább »

Euroskills BudapestA nagyvállalatok jelentős része jól felszerelt oktatási központokkal rendelkezik, szeretnénk elérni, hogy ezeket nyissák meg az iskolák előtt is – mondta Pölöskei Gáborné
Egyértelművé kell tenni a mérnöknek készülő fiatalok számára, hogy a szakgimnázium nemcsak az egyetemre való bekerülés, hanem a bent maradás lehetőségét is erősíti – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Tovább »

Euroskills BudapestNegyedjére indult útjára az ország elsőszámú műszaki pályaválasztó fesztiválja. A Mi a pálya? elnevezésű rendezvény idén már hat helyszínen várja az érdeklődő gyerekeket, pedagógusokat, szakembereket. Budapest mellett Miskolc, Pécs, Győr, Szeged és Debrecen lesznek a vendéglátók. A tavaly mintegy 10,000 látogatót fogadó fesztiválsorozat idén új rekordot szeretne dönteni. Tovább >>


A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal keretén belül működő EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat először hirdeti meg az EPALE tartalomfejlesztési díjat, melynek célja, hogy olyan tartalmakkal bővítse a portál magyar nyelvű felületét, amelyek a felhasználók saját tapasztalatain alapuló jó gyakorlatokat mutatnak be, és így jelentős érdeklődésre tarthatnak számot az EPALE szakmai közösségének körében. Fő díj egy Ipad!

Euroskills Budapest Ünnepélyes záró ceremónia keretében hirdették ki a EuroSkills Budapest 2018 győzteseit a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 29-én. Magyar versenyző 27 szakmában indult, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól. Tovább >>

 

Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le versenyhátrányát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságának ünnepélyes megnyitóján.

A kormányfő kifejtette: a fiatalok valójában sorsdöntő mérkőzés részesei, melyet a világ különböző földrészei vívnak egymással. Hozzátette: Európa öregszik, népessége fogy, ezért komoly versenyhátrányban van.

szakkepzo

A négy évtized után újrainduló sümegi szakképzés küldetése, hogy visszaadja a kétkezi munka presztízsét ötvözve a régi mesterek tudását a mai kor vívmányaival - jelentette ki a Pápai Szakképzési Centrum megújult sümegi Acsády Ignác Szakképző Iskolájának átadó ünnepségén kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Tovább »

Akár 2020-ban elindulhat a kadétképzés a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC) intézményeiben – jelentette be Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szeptember 25-én, Csepelen.

regionalis-szakkepzesi-es-felnottkepzesi-konf-PoloskeineA szakképzési rendszer korábban megkezdett korszerűsítése tovább folytatódik. A XXI. századi elvárásoknak megfelelően fejlesztjük az infrastruktúrát, új tartalomra és új módszertanra is szükség van, de talán a legfontosabb a gazdasági szereplők aktív megjelenése a képzésben – mondta lapunknak Pölöskei Gáborné. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a tematikus tanévnyitó konferenciasorozat lezárása kapcsán arról is szólt, hogy egyre több felnőtt látja a szakképzésben a jövőjét, karrierjét.

Tovább »