Euroskills diakok_2018_kisA Euroskills versenyen, azaz a Szakmák Európa-bajnokságán részt vevő magyar versenyzők elismerése alkalmából rendezett fogadásra érkeztek a fiatalok, felkészítő szakértőik, valamint a témában érintett meghívottak 2018. december 6-án. Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a vendégeket, majd köszöntőjében hangsúlyozta: „Ahhoz, hogy egy ország jól működhessen, sokak tehetségére, lelkesedésére, eszére és bölcsességére, de mindenekelőtt elkötelezett és jól végzett munkájára van szükség.” Tovább »

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával műszaki érdeklődésű, kreatív diákokat díjazott pénteken március 8-án Budapesten. A Működj! című pályázatára középiskolások jelentkezhettek az elektrotechnika, az elektronika és az informatika területén megvalósított innovatív ötleteikkel. Az eseményt Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki később az Innovációs és Technológiai Minisztérium díjait is átadta a nyertes pályázóknak.

EuroSkills-fogadas-Europa-hajo


Airbus A320 repülőgép-szimulátort, valamint plug-in hibrid és villamos meghajtású járművek tanulmányozását segítő oktatólabort adtak át pénteken Budapesten a csepeli Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban. Tovább >>

EuroSkills-fogadas-Europa-hajo


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásával hivatalosan szeptemberben megalakult Szakképzési Innovációs Tanács (SZIT) legfőbb célja, hogy a szakképzési és felnőttképzési rendszer jövőbeli fejlesztési irányainak kérdésében aktív párbeszéd jöjjön létre a kormányzat, a gazdaság és az érdekképviseleti szervek szereplői között. Tovább »

EuroSkills-fogadas-Europa-hajo


Az örömmel végzett munka, a tehetség, a szorgalom, az elszántság, a megbízhatóság és a pontosság ma sem veszített értékéből. Ez legyen a jövőben is mérce, mert akkor nem maradnak el az újabb sikerek – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök hétfőn a EuroSkills versenyen, azaz a „Szakmák Európa Bajnokságán” kimagasló eredményt elért magyar versenyzők és felkészítői tiszteletére adott ebéden az Európa hajón, Budapesten.
Tovább »

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal keretén belül működő Euroguidance Magyarország Központ a 2016-ban első alkalommal megrendezett Euroguidance Pályatanácsadói Díj után 2018-ban is meghirdette a jó gyakorlat megosztására irányuló pályázatát.

Az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (Cedefop) idén harmadik alkalommal hirdette meg szakképzési fotópályázatát. 18 országból 100 csapat nevezett, amelyben a három hazai remekül szerepelt. Idén ugyanis a pályázat hatalmas magyar sikerrel zárult: a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája "C.Force team" nevű csapatát hirdették ki győztesnek az Európai Szakképzési Hét záróeseményén 2018. november 9-én, Bécsben.

A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a munkaerőpiacon értékes szaktudással és képesítéssel kerüljenek ki a szakképzésből, és a szakképző centrumok a lehető leghatékonyabban és eredményesebben működjenek – mondta a Magyar Időknek Pölöskei Gáborné (képünkön), az Innovációs és Technoló¬giai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

headerA negyedik ipari forradalom átstrukturálja a munkaerőpiacot, folyamatosan új szakmák jönnek létre, ezért most az egyik legfontosabb feladat, hogy a szakképzés rendszerét a változásoknak megfelelően átalakítsák, megújítsák – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Európai Szakképzési Hét zárórendezvényén. Tovább »