Olvasóink figyelmébe ajánljuk az Országos Szakképzési Tanévnyitó alkalmából megjelent tematikus kiadványunkat, mely az aktuális, egész szakképzést érintő információk mellett bemutatja a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet tevékenységét is.

Felhívjuk a vizsgaszervezők figyelmét, hogy a szakmai vizsgák törzslapjaihoz készült kitöltési útmutató, frissített 2. verziója letölthető az alábbi linken:


(forrás: az Országos törzslapnyilvántartás oldala)

"A szakképzési rendszer átalakítására, a gazdasági igényekkel való összehangolására vonatkozó koncepcióról" szóló 1198/2011. (VI. 17.) Korm. határozattal jóváhagyott szakképzés-átalakítási koncepció" itt letölthető.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából szervezte meg az Országos Szakképzési Tanévnyitó Értekezletet 2011. augusztus 29-én és az I. Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Konferenciát 2011. augusztus 30-án Debrecenben. Mindkét rendezvénynek a Kölcsey Központ impozáns épülete nyújtott kiváló helyszínt.

A rendezvények résztvevői a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet legmagasabb szintű szakmai vezetőitől kaptak tájékoztatást a szabályozásban várható változásokról és a jövő tanév feladatairól.

Országos Szakképzési Tanévnyitó Értekezlet

Program

Elhangzott előadások

 

I. Országos Felnőttképzési Tanévnyitó Konferencia

Program

Elhangzott előadások