Tisztelt Képző Intézmények!

Az NSZFH Vizsgaközpontja 2015-ben az alábbiak szerint szervezi a vizsgákat:

  • Komplex szakmai vizsgák megszervezése a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 12.§ (2) c.) pontja alapján valamennyi szakképesítés tekintetében.
  • Kifutó moduláris képzéseket követően a jogosultsága alapján szervezhető vizsgák vonatkozásában.


További információkról a honlapunkon a Vizsgaközpont menüpontra kattintva, vagy a Vizsgák - NSZFH vizsgaközpont által szervezett komplex és moduláris rendszerű szakmai vizsgák elérési útvonalon tájékozódhat.

Munkatársaink az alábbi központi számon érhetők el: 06-1/477-5659

Tisztelt Szakértő Kolléga!

A TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 kódszámú, „A szakképzés és a felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projekt keretében az 5. MKKR kidolgozása alprojekt kiemelt feladata, hogy javaslatot tegyen az állam által elismert – OKJ-s – szakképesítések Magyar Képesítési Keretrendszer szerinti szintjére. Egy-egy képesítés keretrendszerben elfoglalt helye megjelenik majd a bizonyítványokban, oklevelekben és tanúsítványokban is.


tovább »

Kolozsváron, 2014. október 30-án valósult meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész támogatásával „A duális szakképzés lehetőségei az erdélyi szórványban” című konferencia, melynek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kara adott otthont.
A konferencia egyik célja volt, hogy folytatódjék a magyarországi és az erdélyi magyar szakemberek között már rendszeressé vált eszmecsere az anyanyelvi szakképzésről, a duális szakképzés bevezetésének és kiterjesztésének állapotáról, illetve hogy integrálódjék az eddigi párbeszédbe a felsőoktatási szakképzés, mint a munkaerő-piac prioritásait figyelembe vevő, teljesítményelvű felsőoktatás fejlesztésének egyik fő irányvonala. E témákat most különleges szemszögből nézve dolgozták fel a konferencia résztvevői: az erdélyi szórványterületeken zajló folyamatokat vizsgálták előadásokon, majd az elhangzott előadásokról folytatott kerekasztal-beszélgetéseken keresztül.


tovább »


A Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2013. évi decentralizált beruházási keretéből finanszírozandó, a szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztésére irányuló beruházások támogatására vonatkozó, az elszámolások elkészítését segítő program a mai naptól elérhető.

 


tovább »

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatósága a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából az elmúlt tanévhez hasonlóan Országos Szak-és Felnőttképzési Tanévnyitót szervez.

A rendezvényre meghívást kapnak az intézményvezetők és iskolafenntartók mellett a szakképesítésért felelős tárcák és az érdekelt szervezetek képviselői is. A rendezvény a kezdődő tanév legfontosabb feladatairól és a szak-és felnőttképzés aktuális kérdéseiről ad tájékoztatást.

Időpont: 2014. augusztus 28. csütörtök 10:00 óra
Helyszín: Miskolci Egyetem, Díszaula (3515 Miskolc, Egyetem út).

Regisztráció lezárult!

tovább »


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2014. július 07-i napon közzétételre került a képzési programok előzetes minősítését végezhető szakértőket tartalmazó ajánlási lista, amely 2014. július 15-től lép hatályba. Az ajánlási lista megtalálható a honlapunkon az alábbi helyen:
Főoldal / Felnőttképzés / Felnőttképzési Szakértői Bizottság (FSZB) / Tájékoztató – Ajánlási lista

A 2014. április 28-i dátummal a honlapunkon szereplő ajánlási lista közleményben foglaltak és a felnőttképzési tevékenység folytatásához szükséges engedélyezési eljárásra és követelményrendszerre, a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásának vezetésére, valamint a felnőttképzést folytató intézmények ellenőrzésről szóló 393/2013. (XI. 12.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdése alapján 2014. július 15-től a képzési program előzetes minősítését olyan felnőttképzési szakértő vagy felnőttképzési programszakértő végezheti, aki szerepel az NMH által vezetett ajánlási listán.


Tájékoztatom, hogy a szakmai vizsgadokumentumok forgalmazását jelenleg végző CODEX Értékpapírnyomda Zrt. szerződése 2014. június 30-án lejár.
A fennálló szerződés alapján a nyomda kizárólag a 2014. június 30-ig beérkezett megrendeléseket teljesítheti. A szakmai vizsgadokumentumok további biztosítása érdekében megtörténtek az előkészületek a forgalmazási feladatokat a következő időszakban (előreláthatólag 2017. június 30-ig) ellátó szervezet közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztására.
Tekintettel azonban a közelgő nyári időszakra előfordulhat, hogy az eljárás lefolytatása és a szerződéskötés dátumai kitolódnak, így a forgalmazási feladatokat továbbiakban ellátó szervezet előreláthatóan csak 2014. őszétől tudja majd a vizsgadokumentumokat biztosítani.
Kérem ezért, hogy amennyiben 2014. július-augusztus-szeptember hónapokban (komplex) szakmai vizsga szervezését tervezi, úgy a központi vizsgadokumentumok megrendeléséről 2014. június 30-ig szíveskedjék gondoskodni.

A szakiskolai tanulmányi ösztöndíjról szóló 328/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet és az egyes szakképzési és felnőttképzési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 136/2014. (IV. 24.) Korm. rendelet rendelkezéseit figyelembe véve tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a 2014. február 01 – 2014. május 31. időszakra vonatkozó elszámolásokat, valamint a 2014. június 01 – 2014. augusztus 31. terjedő időszakra vonatkozó igénybejelentéseket, az eddigi eljárásrendnek megfelelően kell benyújtaniuk.

A 136/2014. (IV. 24.) megjelent Korm. rendelet módosította az elszámolásra és igénybejelentésre vonatkozó határidőket, intézményünk szeptember hónaptól kezdődően vezeti be.
tovább »