Hirek

Az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (Cedefop) idén harmadik alkalommal hirdette meg szakképzési fotópályázatát. 18 országból 100 csapat nevezett, amelyben a három hazai remekül szerepelt. Idén ugyanis a pályázat hatalmas magyar sikerrel zárult: a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája "C.Force team" nevű csapatát hirdették ki győztesnek az Európai Szakképzési Hét záróeseményén 2018. november 9-én, Bécsben.


A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal keretén belül működő EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat először hirdeti meg az EPALE tartalomfejlesztési díjat, melynek célja, hogy olyan tartalmakkal bővítse a portál magyar nyelvű felületét, amelyek a felhasználók saját tapasztalatain alapuló jó gyakorlatokat mutatnak be, és így jelentős érdeklődésre tarthatnak számot az EPALE szakmai közösségének körében. Fő díj egy Ipad!

A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a munkaerőpiacon értékes szaktudással és képesítéssel kerüljenek ki a szakképzésből, és a szakképző centrumok a lehető leghatékonyabban és eredményesebben működjenek – mondta a Magyar Időknek Pölöskei Gáborné (képünkön), az Innovációs és Technoló¬giai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Euroskills Budapest Ünnepélyes záró ceremónia keretében hirdették ki a EuroSkills Budapest 2018 győzteseit a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 29-én. Magyar versenyző 27 szakmában indult, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól. Tovább >>

 

headerA negyedik ipari forradalom átstrukturálja a munkaerőpiacot, folyamatosan új szakmák jönnek létre, ezért most az egyik legfontosabb feladat, hogy a szakképzés rendszerét a változásoknak megfelelően átalakítsák, megújítsák – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az Európai Szakképzési Hét zárórendezvényén. Tovább »

Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le versenyhátrányát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságának ünnepélyes megnyitóján.

A kormányfő kifejtette: a fiatalok valójában sorsdöntő mérkőzés részesei, melyet a világ különböző földrészei vívnak egymással. Hozzátette: Európa öregszik, népessége fogy, ezért komoly versenyhátrányban van.

PalkovicsA zalaegerszegi tesztpályára már megvan az első négy szerződött vállalat, több száz cég érdeklődik a Zala Zone iránt. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: az első négy vevő már végzett is teszteket a pályán, háromszáz céggel folynak tárgyalások, legtöbben autóipari gyártók, beszállítók, telekommunikációs cégek. Tovább »

szakkepzo

A négy évtized után újrainduló sümegi szakképzés küldetése, hogy visszaadja a kétkezi munka presztízsét ötvözve a régi mesterek tudását a mai kor vívmányaival - jelentette ki a Pápai Szakképzési Centrum megújult sümegi Acsády Ignác Szakképző Iskolájának átadó ünnepségén kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Tovább »

Euroskills BudapestA nagyvállalatok jelentős része jól felszerelt oktatási központokkal rendelkezik, szeretnénk elérni, hogy ezeket nyissák meg az iskolák előtt is – mondta Pölöskei Gáborné
Egyértelművé kell tenni a mérnöknek készülő fiatalok számára, hogy a szakgimnázium nemcsak az egyetemre való bekerülés, hanem a bent maradás lehetőségét is erősíti – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Tovább »

Akár 2020-ban elindulhat a kadétképzés a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC) intézményeiben – jelentette be Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szeptember 25-én, Csepelen.

Euroskills BudapestNegyedjére indult útjára az ország elsőszámú műszaki pályaválasztó fesztiválja. A Mi a pálya? elnevezésű rendezvény idén már hat helyszínen várja az érdeklődő gyerekeket, pedagógusokat, szakembereket. Budapest mellett Miskolc, Pécs, Győr, Szeged és Debrecen lesznek a vendéglátók. A tavaly mintegy 10,000 látogatót fogadó fesztiválsorozat idén új rekordot szeretne dönteni. Tovább >>

regionalis-szakkepzesi-es-felnottkepzesi-konf-PoloskeineA szakképzési rendszer korábban megkezdett korszerűsítése tovább folytatódik. A XXI. századi elvárásoknak megfelelően fejlesztjük az infrastruktúrát, új tartalomra és új módszertanra is szükség van, de talán a legfontosabb a gazdasági szereplők aktív megjelenése a képzésben – mondta lapunknak Pölöskei Gáborné. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a tematikus tanévnyitó konferenciasorozat lezárása kapcsán arról is szólt, hogy egyre több felnőtt látja a szakképzésben a jövőjét, karrierjét.

Tovább »