Euroskills diakok_2018_kisA Euroskills versenyen, azaz a Szakmák Európa-bajnokságán részt vevő magyar versenyzők elismerése alkalmából rendezett fogadásra érkeztek a fiatalok, felkészítő szakértőik, valamint a témában érintett meghívottak 2018. december 6-án. Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a vendégeket, majd köszöntőjében hangsúlyozta: „Ahhoz, hogy egy ország jól működhessen, sokak tehetségére, lelkesedésére, eszére és bölcsességére, de mindenekelőtt elkötelezett és jól végzett munkájára van szükség.” Tovább »


A Euroskills versenyen, azaz a Szakmák Európa-bajnokságán részt vevő magyar versenyzők elismerése alkalmából rendezett fogadásra érkeztek a fiatalok, felkészítő szakértőik, valamint a témában érintett meghívottak 2018. december 6-án.

Euroskills diakok_2018Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a vendégeket, majd köszöntőjében hangsúlyozta: „Ahhoz, hogy egy ország jól működhessen, sokak tehetségére, lelkesedésére, eszére és bölcsességére, de mindenekelőtt elkötelezett és jól végzett munkájára van szükség.” A EuroSkills magyar versenyzőinek és felkészítőinek adott fogadáson az Országház Vadásztermében a házelnök úgy fogalmazott, olyan munkára van szükség, amelyből a munkavállaló tisztességesen meg tud élni, amely hasznot hajt a munkaadónak, és végső soron az államnak. Szerinte akkor mennek jól a dolgok, ha mindenkinek jut munka, és mindenki a maga tudásából és emberségéből tud megélni.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egyebek közt arról beszélt, hogy a világban egyre inkább felértékelődik a gondolkodás, az alkotás szerepe, a jövő munkaerőpiaca egyértelműen a kreatív és alkotó fiatalokról szól. Ezért is fontos, hogy minden fiatal elismerésben részesüljön, aki választott szakmájában hazánkat képviseli. Az elismerő oklevelek átadásakor Kövér László házelnök és Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke gratulált a versenyzőknek.

Pölöskei Gáborné ágazatért felelős szakképzési és felnőttképzési helyettes államtitkár is részt vett azon a fotózáson, amelynek keretében az országház aulájában, majd a szakmákat ábrázoló szoborcsoportok előtt készült a versenyzőkkel közös fotó.

A hazánkat képviselő magyar fiatalok 3 arany, 3 ezüst, valamint 3 bronzérmet szereztek, emellett többen kiválósági elismerésben is részesültek a Budapesten megrendezett verseny keretében.

 

ITM-NSZFH Kommunikáció