Euroskills BudapestNegyedjére indult útjára az ország elsőszámú műszaki pályaválasztó fesztiválja. A Mi a pálya? elnevezésű rendezvény idén már hat helyszínen várja az érdeklődő gyerekeket, pedagógusokat, szakembereket. Budapest mellett Miskolc, Pécs, Győr, Szeged és Debrecen lesznek a vendéglátók. A tavaly mintegy 10,000 látogatót fogadó fesztiválsorozat idén új rekordot szeretne dönteni. Tovább >>


Negyedjére indult útjára az ország elsőszámú műszaki pályaválasztó fesztiválja. A Mi a pálya? elnevezésű rendezvény idén már hat helyszínen várja az érdeklődő gyerekeket, pedagógusokat, szakembereket. Budapest mellett Miskolc, Pécs, Győr, Szeged és Debrecen lesznek a vendéglátók. A tavaly mintegy 10,000 látogatót fogadó fesztiválsorozat idén új rekordot szeretne dönteni.

A budapesti rendezvényt megnyitó Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a szakképzés a mérnökképzés előszobája.

– Aki szakmát tanul, az megélhetést, hivatást, életcélt talál magának – folytatta a helyettes államtitkár. A budapesti fesztiválhelyszínen a két nap alatt 2500 látogatót várnak, akik két és fél órás turnusokban járják végig a standokat és próbálnak ki mindent, amit csak lehet. A programsorozatot számos cég is támogatja, amely egyrészt jó példája a szakképzés és a szakma szoros együttműködésre, másrészt remek lehetőség a Szakképzési Centrumok számára is, hogy elmélyítsék kapcsolatukat jelenlegi és leendő partnereikkel.

A rendezvény megnyitásával egyidőben indul a Működj! pályázat is. A Működj! Magyarország egyedülálló műszaki tehetségkutató és tehetséggondozó pályázata, melynek legfontosabb ismérve, hogy a diákoknak megépített, működő projektekkel kell jelentkezniük. A pályaműveket a programba bekapcsolódott cégek jutalmazzák, további információ pedig itt található: http://muszakivagyok.hu/fooldal

A Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztiválról bővebben itt lehet olvasni: http://miapalya.mee.hu/mi_ez_a_fesztival

NSZFH Kommunikáció