szakkepzo

A négy évtized után újrainduló sümegi szakképzés küldetése, hogy visszaadja a kétkezi munka presztízsét ötvözve a régi mesterek tudását a mai kor vívmányaival - jelentette ki a Pápai Szakképzési Centrum megújult sümegi Acsády Ignác Szakképző Iskolájának átadó ünnepségén kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Tovább »


A négy évtized után újrainduló sümegi szakképzés küldetése, hogy visszaadja a kétkezi munka presztízsét ötvözve a régi mesterek tudását a mai kor vívmányaival - jelentette ki a Pápai Szakképzési Centrum megújult sümegi Acsády Ignác Szakképző Iskolájának átadó ünnepségén kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Pölöskei Gáborné elmondta, hogy másfél évvel ezelőtt fogalmazódott meg a szakképzés sümegi újraindításának gondolata, amely a helyi közösség, a kormányzat és a városvezetés közös célja volt. Közölte: országosan 18 ágazati képzőközpontot hoztak létre, ez jelzi a szakképzés megerősítésének szándékát.

A szakképzésbe egyre több felnőtt kapcsolódik be, a képzett szakemberek munkája pedig a gazdaság megerősödését, a családok biztos megélhetését garantálja - tette hozzá.

Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy összesen 22 tanuló kezdte meg tanulmányait az intézményben, asztalosokat és eladókat képeznek a 150 millió forintból megújult épületben. Hozzátette: az iskola versenyképes jövedelmet biztosító tudást ad a fiataloknak, a helyi és térségi vállalkozásoknak pedig munkaerő-utánpótlást.

Végh László, Sümeg polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a 60-as, 70-es években ipari iskola működött a városban, ennek hagyománya éled most újjá az egykori járásbíróság épületében kialakított belvárosi intézményben.

szakkepzo

forrás: kormany.hu