regionalis-szakkepzesi-es-felnottkepzesi-konf-PoloskeineUtolsó állomásához érkezett a Regionális Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó Konferenciasorozat. A sorozat ötödik állomásaként 2018. szeptember 19-én, Zalaegerszegen kapott helyet a rendezvény, amely tovább erősítette, hogy a szakképzés új, innovatív, dimenziókba lép. Házigazdaként a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója,Szabó Károly köszöntette a résztvevőket. A szakképzés és a felnőttképzés a gazdaságot szolgálja, a szakgimnáziumi képzés akkor tölti be a szerepét, ha a diákok a szakma megszerzése után fejezik be tanulmányaikat - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Tovább »


Utolsó állomásához érkezett a Regionális Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó Konferenciasorozat. A sorozat ötödik állomásaként 2018. szeptember 19-én, Zalaegerszegen kapott helyet a rendezvény, amely tovább erősítette, hogy a szakképzés új, innovatív, dimenziókba lép. Házigazdaként a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, Szabó Károly köszöntette a résztvevőket.

A szakképzés és a felnőttképzés a gazdaságot szolgálja, a szakgimnáziumi képzés akkor tölti be a szerepét, ha a diákok a szakma megszerzése után fejezik be tanulmányaikat - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

regionalis-szakkepzesi-es-felnottkepzesi-konf-PoloskeineEgyre erőteljesebb az ágazati gondolkodás, ezért 18 Ágazati Készség Tanács már megalakult ezzel megkezdve a szak- és felnőttképzés érdekében javaslattevő munkáját. Helyettes államtitkár előadásában hangsúlyozta, a szakgimnáziumok a gimnáziumok alternatívái, amelyek szerepét mind az általános iskolákban, mind a képzés területén érintettek számára egyértelművé szükséges tenni. A jelen és jövő lehetősége, a mérnökképzés előszobája. — hangsúlyozta Pölöskei Gáborné.

A tanévnyitó konferenciasorozatban a 2018/2019. tanévhez kapcsolódóan Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai főigazgató-helyettese tájékoztatta az érintetteket az intézmények aktuális feladatairól.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szakképzésért és Felnőttképzésért felelős Helyettes Államtitkársága a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint a szakképzési centrumok közösen szervezésében lezajlott konferenciasorozaton a Győrben megrendezett Országos Tanévnyitóval együtt több, mint ezerötszáz szakember vett részt. A pedagógusok, szakképzési szakemberek és a versenyszféra képviselői a szakképzés innovatív megújulásának lehettek tanúi. Az előadók az ország minden pontján a közös gondolkodást, a közös munkát, az abban rejlő együttműködés fontosságát hangsúlyozták.

A konferenciasorozat visszatérő témái voltak a keresletvezérelt szakképzés és ezen belül a duális szakképzés fejlesztése; az Ágazati Készség Tanácsok megalakulása, a Szakképzési Innovációs Tanács feladatai, valamint cégek elvárásai a szakképzéssel szemben. A Megyei Kereskedelmi Kamarák képviselői szint az együttműködésre helyezték a hangsúlyt, valamint minden helyszínen felhívták az érdeklődők figyelmét a szeptember 26-28-a között megrendezésre kerülő Szakmák Európa Bajnokságára, a Euroskills 20018 rendezvényre.

A szakmai előadások alatt számos alkalommal érkeztek olyan jelzések a szaktárca felé, amelyek tovább fejleszthetik a szakképzés rendszerét, amely ezáltal is hatékonyabban tud alkalmazkodni a munkaerőpiac elvárásaihoz.

 

NSZFH Kommunikáció