Főmenü

Jelentkezési tájékoztató felnőttképzési szakértők és felnőttképzési programszakértők továbbképzésére


Tisztelt Szakértő!

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal továbbképzést szervez felnőttképzési szakértők és felnőttképzési programszakértők részére

A felnőttképzési szakértői és a felnőttképzési programszakértői tevékenység folytatásának részletes szabályairól szóló 14/2014. (III. 31.) NGM rendelet 3. § (1) bekezdése értelmében a felnőttképzési szakértő és a felnőttképzési programszakértő köteles továbbképzésen részt venni és eredményes vizsgát tenni. A felnőttképzési szakértő továbbképzési kötelezettségének a nyilvántartásban szereplő valamennyi szakterület vonatkozásában – szakterületenként külön-külön (felnőttképzési igazgatás, nyelvi) – köteles eleget tenni, míg a felnőttképzési programszakértő továbbképzési kötelezettsége a nyilvántartásban szereplő szakterületek számától független.

A képzés felépítése

A továbbképzés elméleti részét (12 óra) online formában, a 8 órás (1 napos) gyakorlati részt pedig jelenléti csoportos foglalkozás keretében valósítjuk meg.

A képzés vizsgával zárul. A vizsga – az elméleti és gyakorlati témakörökből összeállított – 15 tesztkérdés kitöltéséből áll, amelyre a jelenléti képzés végén kerül sor. A vizsgán a jogszabályok használata megengedett.

A képzés menete

 1. A jelenléti képzés időpontjának kiválasztása.
 2. A részvételi díj befizetése.
 3. Jelentkezési lap kitöltése.
 4. Online tananyag elsajátítása (a tananyag innen letölthető)
 5. Részvétel a gyakorlati képzésen.
 6. Vizsga.


A jelenléti képzés helyszíne:

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Budapest VIII. kerület, Kálvária tér 7.

A jelenléti képzés programja

A képzés zárása

A továbbképzés elvégzéséről szakterületenként tanúsítványt állítunk ki. A tanúsítvány kiadásának feltételei:

 • A sikeres vizsga (a vizsga akkor sikeres, ha a 15 kérdésre adott válaszból legalább 10 helyes).
 • A jelenléti képzésen való 100 %-os részvétel (hiányzás nem megengedett).
 • Aláírt jelenléti ív.
 • A befizetett képzési díj.


Képzési díj

A továbbképzés részvételi díja szakterületenként 20 000 Ft.

A díjat a jelentkezéssel egyidejűleg kell az NSZFH Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00334789-00000000 számú számlájára megfizetni. A közlemény rovatban fel kell tüntetni a képzésben részt vevő szakértő nevét, a szakterület megnevezését (igazgatás, nyelvi, vagy program) és az FSZT azonosító kódot.

A képzési díj befizetéséről a hivatal a befizetést követően számlát állít ki, amelyet postai úton juttatunk el. A számlázási adatokat a jelentkezési lapon kell megadni. Más nevében, illetve céges befizetésre is van mód, de a számlázási adatokat abban az esetben is meg kell adni, ha a befizetés saját néven történik.

A képzési díj a vizsga díját és egy esetleges javítóvizsga díját is tartalmazza. A második javítóvizsga díja 5000 Ft. További javítóvizsgára nincs lehetőség, három sikertelen vizsga esetén a képzést meg kell ismételni.

Egyéb információk

 • A továbbképzésen csak az adott szakterületen aktív, a nyilvántartásban szereplő szakértő vehet részt.
 • A jelentkezési lapon az adott szakterület pontos szakértői nyilvántartási számát kérjük megadni.
 • A képzésre jelentkezni a jelentkezési felületen található linkek egyikén, a szakterület és időpont kiválasztását követően, az űrlap kitöltésével lehet (egy szakterületre egy időpont megjelölésével).
 • A gyakorlati képzésen a hiányzás nem megengedett, ezért nagyon fontos az időpont gondos kiválasztása. Hiányzás esetén a gyakorlati képzést meg kell ismételni, és a részvételi díjat újra be kell fizetni.
 • A gyakorlati képzésen jogszabályokat kell használni, ezért kérjük, hogy azokat nyomtatott, vagy digitális formában hozza magával. Egyben felhívjuk figyelmét, hogy hivatalunkban WIFI nem működik.
 • Egy időpontra maximum 20 fő jelentkezhet, ezért, ha a jelentkezési lap inaktív – a csoport létszáma betelt -, abba a csoportba való jelentkezés már nem lehetséges, kérjük, hogy válasszon másik időpontot.
 • A jelentkezés sikerességét a befejezést követően egy felirat igazolja, a sikeres regisztrációról a későbbiekben e-mailt küldünk. A regisztráció akkor sikeres, ha a jelentkezéssel egy időben a részvételi díj is befizetésre kerül. A befizetést a részvételi díj befizetését igazoló bizonylat megküldésével kell alátámasztani (kizárólag szkennelve, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre).
 • A jelentkezés visszamondására, törlésére, illetve egy másik időpontra történő átütemezésére a kiválasztott időpont előtti 7. napig van lehetőség, amelyet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell a visszamondás indoklásával megküldeni. A jelentkezés törléséről visszajelzést küldünk, ezt követően lehet egy új időpontot kiválasztani.


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy:

 • Amennyiben a képzésen lemondás nélkül nem jelenik meg, a képzési díjat nem áll módunkban visszafizetni, egy másik időpontra történő jelentkezés esetén a képzési díjat újra be kell fizetni.
 • A meghirdetett időpontban a képzést csak megfelelő számú jelentkező esetében indítjuk el. Előfordulhat, hogy visszamondások miatt a képzést nem tudjuk elindítani, erről természetesen értesítést küldünk.
 • Minden olyan jelentkezést törlünk, ahol szakterületenként több időpont van megjelölve.
 • Amennyiben a részvételi díj befizetését igazoló bizonylatot nem küldi meg, jelentkezését nem tudjuk elfogadni.
 • A szakértői rendelet 9. § (2) bekezdés, (3) c) pontja értelmében a nem teljesített szakterület(ek) vonatkozásában a szakértői tevékenysége az előírt továbbképzési kötelezettségének teljesítéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra felfüggesztésre, az egy év letelte után törlésre kerül.
 • A szakértői rendelet 7. § (3) bekezdés értelmében a továbbképzési kötelezettség teljesítését a felnőttképzési szakértő a kormányhivatalnak, a felnőttképzési programszakértő a kamarának köteles a továbbképzést záró vizsga időpontjától számított nyolc napon belül bejelenteni.


Felmerülő kérdéseikkel keressék bizalommal az NSZFH Felnőttképzési Főosztályát a

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címen, illetve a 06-1/477-5933 telefonszámon.

Adatkezelési tájékoztató-t megismertem és elfogadom
Tovább » (ezzel a gombbal jut el a jelentkezési felületre)

SSL tanusítvány

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
H-1089 Budapest, Kálvária tér 7.