Rekordszámú nő vett részt az idén 10. alkalommal megrendezett Linde Targonca Kupán, melyen összesen 237 versenyző mérte össze tudását. A folyamatosan növekvő jelentkezői létszám mellett a verseny népszerűségét mutatja, hogy több száz látogató szurkolt az ország különböző pontjairól érkező targoncásoknak.

A verseny az Ipar 4.0 Konferencia, más néven Ipar napjai rendezvény egyik legnépszerűbb programja volt. A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform szervezésében megvalósuló konferencián számos, a duális szakképzésben résztvevő vállalat is jelen volt. A jövő munkavállalói, a szakképzésben tanuló diákok, valamint a látogatók amellett, hogy a standoknál tájékozódhattak a tanulmányi szerződés lehetőségeiről, karrier utakról, találkozhattak a targoncás szakma legelhivatottabb képviselőivel.

A Targonca Kupa női kategóriájának győztese a 22 éves Barnóczki Regina. Még csak 8 hónapja dolgozik hasonló munkakörben és ez volt élete első megmérettetése, mintegy száz versenyzőt utasított maga mögé. „Nekem ez szerelem volt. Kiskoromban láttam a közelünkben lévő Tüzépen egy targoncát, és már akkor nagyon vonzott. Mindig érdekeltek a műszaki dolgok, a motorok, kamionok. Ez az én világom.” – mondta a versenyszáma utáni interjúban.

A verseny során a résztvevőknek precíziós próbákat kellett teljesíteniük, gyufaszálak, golflabdák és kosárlabdák különböző módon való szállításával, mozgatásával. Juhász Imre bizonyult a legjobbnak, aki így továbbjutott a németországi fordulóba. A tavalyi nemzetközi versenyen a magyar csapat második lett. Nagy Csaba, hatszoros Linde Targonca Kupa bajnok hangsúlyozta, hogy a győzelemhez összetett képességekre van szükség, nem elég kiválónak lenni a szakmában, a győzelem folyamatos koncentrációt, taktikázást, gondolkodást, ügyességet és higgadtságot igényel.

targonca kupa

NSZFH Kommunikáció