Május 18. az Internet Világnapja. A 2002 óta létező esemény egy nappal a Távközlés világnapja után következik a naptárban, ezzel is hangsúlyozva, hogy a két terület szorosan összefügg.

A modernkori szakképzés elképzelhetetlen a távközlés, az informatika és az internet nélkül. A szakmák mindegyikében szerepet kap a világháló, oktatásukban pedig elengedhetetlen mind az informatikai eszközök integrálása, mind pedig az internet mindennapi használata.

A XXI. századi szakképzés fejlesztésének alapjául szolgáló digitális eszközök biztosítása minden ország kiemelt feladata az Európai Unióban. A V4 országok részvételével a Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. áprilisában Digitális Szakképzési Konferenciát szervezett a Debreceni Szakképzési Centrum együttműködésével „Digitális Oktatás, Digitális Készségek, V4 országok a XXI. században” témában.

A Visegrádi négyek számára is fontos irány a szakképzés minőségének, valamint a digitális kompetenciák fejlesztésének biztosítása XXI. századi eszközökkel, amelyek között az internethasználat is jelentős szerepet kap. A rendezvényen a V4 országok képviselői Nyilatkozatban fogalmazták meg a Digitális Szakképzési Konferencia üzenetét.

A nyilatkozat innen érhető el.

NSZFH Kommunikáció

images