A felhívás célja, hogy a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége. További cél, hogy ösztönözzük a munkáltatókat foglalkoztatottjaik, beszállítóik, valamint a kapcsolt vállalkozások foglalkoztatásában álló munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére, valamint a munkaerő-tartalékot jelentő célcsoportok, tehát az álláskeresők, a közfoglalkoztatottak, az inaktív személyek képzésbe vonásával a munkaerőhiány vállalati szintű kezelésére. A felhívás lehetőséget biztosít arra, hogy a naprakész képzési kínálat bővítése érdekében Vállalati Képző Központok rendszere kerüljön kialakításra a gazdasági igényeknek megfelelően.

A projekthez kapcsolódóan a GINOP-6.1.7-17 azonosító számú a „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára indított képzések szakmai támogató programja” című felhívás keretében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal látja el a Képzési tervek minőségbiztosítási és foglalkoztatási szempontú értékelését, valamint az ehhez kapcsolódó tanúsítvány kiállítását, amely a GINOP-6.1.8-17 jelű felhívásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtásának feltétele.

A GINOP-6.1.8-17 azonosító számú a „Vállalati Képző Központok rendszerének kialakítása és működtetése” című felhíváshoz kapcsolódó Képzési terv Előminősítési rendszere az alábbi linken érhető el: https://ginop617.nive.hu.