Kérelem minőségbiztosítási rendszer keretrendszernek való megfeleltethetőségére

A felnőttképzési minőségbiztosítási keretrendszerről, valamint a Felnőttképzési Szakértői Bizottság tagjairól, feladatairól és működésének részletes szabályairól szóló 58/2013. (XII. 13.) NGM rendelet (a továbbiakban: rendelet) meghatározza a minőségbiztosítási rendszer keretrendszerének (a továbbiakban: keretrendszer) alapelveit, tartalmi elemeit. A keretrendszer alapelveit a rendelet 2. § (2) bekezdése, tartalmi elemeit 2. § (3) bekezdése tartalmazza.

A keretrendszer alapján a felnőttképzést folytató intézmény létrehozza saját minőségbiztosítási rendszerét.

A felnőttképzést folytató intézmény a rendelet 4. § (1) bekezdése értelmében keretrendszernek való megfeleltethetőségére irányuló kérelmet nyújthat be. A kérelmet elektronikus úton az NSZFH-hoz kell benyújtani.

A kérelmet a minőségbiztosítási rendszer kidolgozója, tulajdonosa vagy annak alkalmazását tanúsító jogi személy nyújthatja be.

A kérelem benyújtásával egy időben nyilatkozni kell arról, hogy a kérelmet milyen minőségben nyújtja be. Amennyiben a kérelméhez csatolt minőségbiztosítási rendszernek nem kidolgozója, vagy tulajdonosa, a minőségbiztosítási rendszer felhasználásáról szóló szerződést csatolni szükséges.

Benyújtandó:


A benyújtandó dokumentumokat kizárólag elektronikus úton „Minőségbiztosítási keretrendszer” tárgy megjelöléssel kell megküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.