Tisztelt Érdeklődők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló 252/2016. (VIII. 24.) Korm. rendelet alapján folyósítandó támogatás 2018.09.01-2019.01.31-i időszak tekintetében történő megigénylésére és az elősző időszak támogatásának elszámolására 2018. szeptember 1. és 15. között van lehetőségük.

A támogatási összeg elszámolásával és az új igény benyújtásával kapcsolatos tudnivalókat az alábbi tájékoztató tartalmazza.


A korábbi időszak támogatásának elszámolását és a jelenlegi időszak igénybejelentését az alábbi nyomtatványok kitöltésével végezhetik el:


A nyomtatványok kitöltéséhez szükséges tudnivalókat az alábbi útmutató tartalmazza:


Kérjük, hogy a dokumentumokat az alábbiak szerint küldjék meg az NSZFH részére kétféle módon, e-mailben és postai úton egyaránt.

1. e-mailben
a kitöltött excel táblázatot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2. postai úton:

  • a kinyomtatott elszámolási és igénybejelentő adatlapot 2-2 eredeti példányban (aláírt, bélyegzővel ellátott, dátum megjelölésével)
  • a Köztartozás mentességi és teljességi nyilatkozatot 2 eredeti példányban (aláírt, bélyegzővel ellátott, dátum megjelölésével)
  • a borítékon kérjük feltüntetni „Szabóky ösztöndíj” és a támogatási szerződésük számát.
  • Postafiók címünk:



Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
Szakképzési Főosztály
Támogatási Osztály
1437 Budapest, Pf.: 761.