Tisztelt Vizsgaszervezők!

Az 54 815 02 Kozmetikus szakképesítés Szakmai és Vizsgakövetelménye az alábbi gyakorlati vizsgatevékenységekhez segédanyag biztosítása szükséges:

A) vizsgafeladat: A vizsgázó központi diagnosztizáló lapon készíti a kezelési tervet, 2 oldal terjedelemben (1 oldal diagnosztika, 1 oldal kezelési terv).
D) vizsgafeladat: Saját modell kezelése a központilag kiadott kezelési terv-minta alapján.


Tájékoztató

Az 54 815 02 Kozmetikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményének korrekciójáról

A nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet 2. melléklet 129. sorszámú Kozmetikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye „5.3. A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai” pontjában a vizsgafeladatok értékelési súlyaránya 120%-ot ad ki. A vizsgák szabályos megszervezhetősége érdekében a gyakorlati rész-vizsgafeladatok értékelési súlyaránya módosításra kerül.

A szakmai és vizsgakövetelményt tartalmazó jogszabály módosításának megjelenéséig a Kozmetikus szakképesítés komplex szakmai vizsgáján a gyakorlati rész-vizsgafeladatok százalékos arányát a következők szerint szükséges meghatározni:

A) A vizsgafeladat aránya: 20 %
B) A vizsgafeladat aránya: 10 %
C) A vizsgafeladat aránya:   5 %
D) A vizsgafeladat aránya: 10 %
E) A vizsgafeladat aránya: 10 %
F) A vizsgafeladat aránya:    5%