Tisztelt Szakértő!

A felnőttképzési szakértői és a felnőttképzési programszakértői tevékenység folytatásának részletes szabályairól szóló 14/2014. (III. 31.) NGM rendelet 3. § (1) bekezdése értelmében a felnőttképzési szakértő és a felnőttképzési programszakértő köteles továbbképzésen részt venni és eredményes vizsgát tenni. A felnőttképzési szakértő továbbképzési kötelezettségének a nyilvántartásban szereplő valamennyi szakterület vonatkozásában – szakterületenként külön-külön – köteles eleget tenni, míg a felnőttképzési programszakértő továbbképzési kötelezettsége a nyilvántartásban szereplő szakterületek számától független.

Tájékoztatjuk, hogy a 2016. október 6. és december 3. között (I. ciklus) lezajlott továbbképzés folytatásaként 2017. márciustól megszervezzük a további szakterület(ek)re vonatkozó továbbképzést. A továbbképzésre csak az a szakértő jelentkezhet, aki az I. ciklusban már egy szakterületre vonatkozóan a továbbképzést elvégezte. Ebben a ciklusban az általános, közös modulokat már nem kell elvégezni, kizárólag a szakterületi modulokon való részvétel (aláírt jelenléti ív) és a vizsga sikeres teljesítése a továbbképzés elvégzésének a feltétele.

A II. ciklus lebonyolítását pénteki és szombati napokon 10 alkalommal 20-20 fős csoportokban (felnőttképzési igazgatás és programszakértői) szervezzük. Az utolsó két alkalommal csak programszakértői szakterületre lehet jelentkezni. Egy szakterület, egy napos továbbképzést jelent. Amennyiben két szakterületre vonatkozóan kell teljesíteni, két alkalmat, két napot jelent (pl. igazgatás március 10., programszakértői március 11., vagy március 10. és március 24.).

Felhívjuk figyelmét továbbá, hogy a nem teljesített szakterület(ek) vonatkozásában a továbbképzés II. ciklusának befejezését követően a szakértői tevékenysége az előírt továbbképzési kötelezettségének teljesítéséig, de legfeljebb egy év időtartamra felfüggesztésre, az egy év letelte után törlésre kerül.

A továbbképzés helyszíne
 

Budapest VIII. kerület, Kálvária tér 7.

A továbbképzés felépítése

Igazgatás szakterület elvégzendő moduljai

930-1100  Igazgatás 2 óra előadás

1110-1240 Minőségbiztosítási rendszerelemek 2 óra gyakorlat

1320-1630 A tényszerű szakértői megállapítás (engedélyezés+ellenőrzés) 4 óra gyakorlat

1635-1735 Vizsga

Programszakértői szakterület elvégzendő moduljai

930-1100  Szakmai követelmények 2 óra gyakorlat

1110-1240 Szakmai módszertan 2 óra gyakorlat

1320-1630 A tényszerű szakértői megállapítás (előminősítés+hatósági) 4 óra gyakorlat

1635-1735 Vizsga

A vizsga tematikája
 

A szakterület moduljainak tananyagából összeállított, 10 feleletválasztós kérdésből álló feladatlap kitöltése. A sikeres vizsgáról az NSZFH szakterületenként tanúsítványt állít ki. A tanúsítvány kiadásának feltétele az aláírt jelenléti ív, a hiányzási küszöböt (1,6 óra) meg nem haladó hiányzás betartása, a sikeres záróvizsga és a befizetett képzési díj. A vizsga akkor sikeres, ha a feladatok megoldása legalább 70 %-ra értékelhető.

Képzési díj
 

Erre a képzési ciklusra nem kell díjat fizetni, mivel az az I. ciklusra történő jelentkezéskor már megtörtént.

Különbözeti képzési díjat kell viszont fizetni abban az esetben, ha két, vagy 3 szakterülettel rendelkezik és az I. ciklusban a továbbképzésen részt vett, de nem mind a két, vagy három szakterület továbbképzésére vonatkozó díjat fizette be. Pl. két szakterülettel rendelkezik, elvégezte az igazgatást, de csak az egy szakterületre vonatkozó képzési díjat, azaz a 25000 Ft-ot fizette be. Ebben az esetben 10000 Ft különbözeti díjat kell megfizetni a képzésre való jelentkezéssel egyidejűleg az NSZFH Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00334789-00000000 számú számlájára. A közlemény rovatban fel kell tüntetni a képzésben részt vevő szakértő nevét, a szakterület megnevezését, azt hogy különbözet és az FSZT0016 azonosító kódot.

Tájékoztatás a különbözeti díj számításához

Egy szakterület képzési díja:

25 000 Ft

Két szakterület képzési díja:

35 000 Ft

Három szakterület képzési díja:

40 000 Ft

Más nevében, illetve céges befizetésre van mód, a pontos számlázási adatokat (cég neve, címe) a jelentkezés során kell megadni. A különbözeti díj befizetéséről a hivatal a befizetést követően a számlázási adatok alapján számlát állít ki.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a különbözeti díjat nem fizeti meg, a továbbképzés sikeres elvégzéséről szóló tanúsítványt nem áll módunkban kiállítani.

A képzési díj a vizsga díját és egy esetleges javítóvizsga díját is tartalmazza. A második javítóvizsga díja 5000 Ft. További javítóvizsgára nincs lehetőség, három sikertelen vizsga esetén a képzést meg kell ismételni.

Egyéb információk
 

  • Akinek két szakterületre (igazgatás és programszakértői) vonatkozóan kell teljesíteni a továbbképzést, mind a két szakterület 1-1 napos továbbképzésén részt kell venni.
  • A II. ciklusban nyelvi szakterületen továbbképzést nem szervezünk.
  • A jelentkezési lapon az adott szakterület pontos szakértői nyilvántartási számát kérjük megadni.
  • A jelentkezés visszamondására, törlésére, illetve egy későbbi időpontra történő átütemezésére a képzés hetén szerdáig van lehetőség, amelyet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell a visszamondás indoklásával megküldeni. A jelentkezés törléséről visszajelzést küldünk, ezt követően újból lehetséges a jelentkezés. Csütörtök reggel a jelentkezéseket véglegesen lezárjuk.
  • A jelentkezés sikerességéről a rendszer automatikus e-mailt nem generál, csak a befejezést követően megjelenő felirat igazolja a rögzítést. A képzés hetében csütörtökön visszaigazoló e-mailt küldünk.
  • A képzési díj minimális ellátást (kávé, ásványvíz) tartalmaz, ételről és italról mindenkinek magának kell gondoskodni.
  • Kérjük, hogy a felnőttképzést szabályozó jogszabályokat hozza magával (nyomtatásban vagy elektronikus eszközön), a gyakorlatokon is szükséges, a vizsgán pedig mindenki a saját példányait használhatja.
  • A továbbképzés elvégzéséről az elektronikus tanúsítványt e-mailen juttatjuk el.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ilyen típusú, egy napos továbbképzést a Hivatal kizárólag a lenti időpontokban szervez, ezért kérjük, hogy jelentkezési szándékát szakértőtársaira való tekintettel alaposan gondolja végig, és az esetleges visszamondást időben tegye meg.

Amennyiben a másik szakterület(ei)re vonatkozóan a továbbképzésre ebben az időszakban nem jelentkezik, az(oka)t már csak 3 napos továbbképzés keretében teljesítheti.

A képzésre jelentkezni az alábbi linkek egyikén, a szakterület és időpont kiválasztását követően, az űrlap kitöltésével lehet. Egy időpontra maximum 20 fő jelentkezhet (kivéve az utolsó két időpontot, ott a maximális létszám 40 fő), ezért, ha a jelentkezési lap inaktív – a csoport létszáma betelt -, abba a csoportba való jelentkezés már nem lehetséges, kérjük válasszon másik időpontot. A különbözeti díj fizetésére vonatkozó adatot csak akkor kell kitölteni, ha díjat kell fizetni.

Felnőttképzési igazgatás szakterület
 


Programszakértői szakterület
 

 

Esetlegesen felmerülő kérdésével kapcsolatban a 06-1/477-5933 telefonszámon kaphat felvilágosítást.

NSZFH