Érdeklődőknek


Mit kínál a program?

Lehetőséget

  • egy olyan képzés ingyenes elvégzésére, amelyre igény van a munkaadók körében,
  • arra, hogy a képzés kezdetén felkészüljön a tanfolyam sikeres elvégzésére különböző tanulási technikák, konfliktuskezelési módszerek segítségével. A képzések végén elsajátíthat néhány álláskeresési technikát (pl. önéletrajz elkészítése, állásinterjúra való felkészítés), így sikeresen veheti a munkakeresés során előforduló akadályokat.
  • arra, hogy könnyebben találjon munkát a nálunk megszerzett tudás segítségével,
  • arra, hogy továbbfejlessze magát azon a területen, ahol már elsajátította az alapokat,
  • arra, hogy valami újba kezdjen, új szakmát sajátítson el,
  • mentori szolgáltatás igénybevételére. Mentoraink személyesen segítik Önt a képzés ideje alatt. Feladatuk, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék az Ön előrehaladását, és mindent megtegyenek annak érdekében, hogy hozzásegítsék a tanfolyam sikeres befejezéséhez.


Mik a céljaink?

  • A Támogatott számára: a képzés sikeres befejezése, amely segítségével növeli saját esélyeit arra, hogy munkát találjon.
  • A munkaadók számára: szakképzett munkaerő biztosítása.
  • A felnőttképzők számára: minőségi képzések lebonyolítása, amelyekkel hozzásegíthetik a képzésben részt vevő személyeket az elhelyezkedéshez.
  • A program megvalósítói (a Konzorcium) számára: olyan képzési kínálat kialakítása, frissítése, amely tükrözi az adott térség munkaerő szükségletét. Mentoraink segítségével támogatjuk a képzésben részt vevő személyeket a tanfolyam sikeres elvégzésében.


Milyen képzésekre lehet jelentkezni?

Célunk olyan képzési kínálat kialakítása, amely a térségi munkaerőigényekre épül. Egy-egy képzési jegyzék (képzések listája) csak meghatározott időtartamban érhető el, ezért időről időre új listát teszünk közzé, amelyen a kínálat is frissül. Ennek köszönhetően az újonnan felmerülő helyi munkáltatói igények is megjelenhetnek a listán. A jelenlegi képzési kínálatunk egy-egy fájl megnyitásával, táblázatos formában érhető el az alábbi linken:

https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=749#system-message-container


A táblázat(ok) első oszlopában szereplő vármegye megnevezése jelzi, hogy hol van lehetőség az adott képzés elvégzésére.

Ön azok közül a képzések közül válogathat, amelyeknél az első oszlopban annak a vármegyének a neve szerepel, ahol Ön lakik. Amennyiben felkelti érdeklődését egy vagy több képzés, úgy kérem, hogy keresse fel a lakhelye/tartózkodási helye alapján illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályát (volt munkaügyi kirendeltség), ahol kollégáink felvilágosítják Önt a további lehetőségeiről, teendőiről.


Ki vehet részt a programban?

Jelentkezhet, aki:

  • elmúlt 16 éves , de nem nyugdíjas,
  • olyan magyarországi lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik, amely nem Budapesten és Pest vármegyében található,
  • közfoglalkoztatott vagy munkaviszonnyal rendelkezik (hivatalosan bejelentett munka),


Előnyt jelent a jelentkezés elbírálásánál
, ha:

  • nincs középfokú végzettsége, azaz nem fejezte be a középiskolát.


Hogyan jelentkezhet?

Amennyiben a „Ki vehet részt a programban?” pont feltételei igazak Önre, és a programunk felkeltette érdeklődését, úgy a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán tudnak munkatársaink bővebb felvilágosítást nyújtani.

Annak érdekében, hogy az Ön számára a legmegfelelőbb képzéseket tudjuk ajánlani, kollégánk segítségével az ún. Pályaérdeklődés kérdőívet szükséges kitöltenie. A kérdőív kiértékelését követően egy tervet készítünk arról, hogy mit nyújthat Önnek a program. Amennyiben ajánlatunk elnyeri tetszését, úgy egy kérelem formájában nyújthatja be jelentkezését.

A kérelem benyújtását követően a kormányhivatal meggyőződik arról, hogy Ön minden tekintetben megfelel az előírt feltételeknek.

Pozitív döntés esetén kiértesítik Önt, és – amennyiben a képzéshez szükséges – orvosi vizsgálatra küldik. Ennek eredménye alapján a kormányhivatal felajánlja Önnek a támogatást. Ha Ön élni szeretne a felkínált lehetőséggel, úgy a képzésre vonatkozó támogatási szerződést szükséges megkötnie a kormányhivatallal. Ezt követően kezdődhet a tanfolyam!

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal GINOP-6.1.1-15-2015-00001 KIEMELT PROJEKT H-1089 Budapest, Baross utca 133. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.