Rendezvényeink



A kiemelt projekt további rendezvényeiről és eseményeiről a kiemelt projekt hivatalos weboldalán tájékozódhat, amely elérhető az alábbi linken: www.jovotformalunk.nive.hu



Tematikus Konzultációs Napok keretében találkoztak a szakképzési centrumok képviselői

2018.06.14

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) 2018. június 6-7. között tematikus konzultációs napot szervezett több, Európai Unió által támogatott projekthez kapcsolódóan. Az interaktív eseményen a GINOP-6.2.3-17 azonosító számú, „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” elnevezésű projektben résztvevő, valamint a GINOP-6.2.2. és VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú, „A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése” elnevezésű kiemelt projektben résztvevő szakképzési centrumok képviselői vettek részt.

 


Felkészítő napot tartott a GINOP-6.2.2 projekt


A GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése” című kiemelt projekt keretében megvalósuló fejlesztések adják a bázisát a GINOP-6.2.3 és a VEKOP-8.6.3 „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívásokban előírt helyi szintű fejlesztéseknek. A hatékony megvalósítás érdekében a GINOP-6.2.2 kiemelt projekt megvalósítói „szakértői felkészítő napok” keretében készítették fel a pályázók szakértői munkacsoportjainak tagjait a helyi- és centrum szintű cselekvési tervek elkészítésére, valamint megvalósításának támogatására.
A felkészítések a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal B52-es épületében zajlottak november 20-án és 21-én, valamint november 27-29 között – összesen 5 alkalommal –, és több mint 240 fő részvételével valósultak meg.

 



Újabb tájékoztató napot tartott a GINOP-6.2.2 kiemelt projekt


A GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése” című kiemelt projekt keretében megvalósuló módszertani és intézményi fejlesztések adják a bázisát a GINOP-6.2.3 és a VEKOP-8.6.3 „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívásokban előírt helyi szintű fejlesztéseknek. A hatékony megvalósítás érdekében fokozott együttműködés szükséges a tervezés és a végrehajtás során a két projekt megvalósítói csapata között.

A GINOP-6.2.2 kiemelt projekt megvalósítói 2017. szeptember 20-án tájékoztató napot tartottak a GINOP-6.2.3 és a VEKOP-8.6.3 felhívások változásaival kapcsolatosan a lehetséges pályázók, azaz a szakképzési centrumok főigazgatói és a Földművelésügyi Minisztérium szakképző intézményeinek képviselői részére. „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” felhívásokban megfogalmazott elvárásokról, valamint a felhívások változásairól a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakértői tájékoztatták a megjelenteket.

Előadást tartott többek között Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Danajka Noémi, a Nemzetgazdasági Minisztérium GINOP Irányító Hatóságának osztályvezetője, valamint Halasi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium RFP Irányító Hatóságának referense. A rendezvényen ismertetők hangzottak el a közbeszerzésekkel, a szakmai és a pénzügyi tervezéssel kapcsolatos tudnivalókról, továbbá a GINOP-6.2.3 és a VEKOP-8.6.3 kapcsolódási pontjairól a GINOP-6.2.2 kiemelt projekttel.

 




Tájékoztató nap a GINOP-6.2.3 felhívás tervezési feladatairól


A GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése” című kiemelt projekt keretében megvalósuló módszertani és intézményi fejlesztések adják a bázisát a GINOP-6.2.3/17 „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívásban előírt helyi szintű fejlesztéseknek. A hatékony megvalósítás érdekében fokozott együttműködés szükséges a tervezés és a végrehajtás során a két projekt megvalósítói csapata között.

Ennek megfelelően – az együttműködés kereteinek kialakítása érdekében – a GINOP-6.2.2 megvalósítói 2017. május 4-én tájékoztató napot tartottak a GINOP-6.2.3 felhívás tervezési felhívásának megismertetése céljából a célközönséggel. A meghívottak körét a szakképzési centrumok főigazgatói és a Földművelésügyi Minisztérium szakképző intézményeinek képviselői alkották. A pályázat elkészítésének támogatásáról, annak szakmai szempontjairól a GINOP-6.2.2 kiemelt projekt szakmai vezetője, Ütőné dr. Visi Judit tartott előadás. Vastag-Szabó Erika, a GINOP-6.2.2 projektmenedzsere a GINOP-6.2.3 projekt pályázati feltételeiről, és az ehhez kapcsolódó feladatokról beszélt.

 




Bemutatkozott a GINOP-6.2.2 kiemelt projekt

2017.05.03

2017. május 3-án a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal konferenciaterme adott otthont a GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése” című kiemelt projekt sajtónyilvános rendezvényének.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményt Kratochwill Péter, az NSZFH projektirányítási főigazgató-helyettese nyitotta meg, aki beszédében kifejtette, hogy a szakképzés népszerűségét növelő, illetve a lemorzsolódást csökkentő intézkedések több európai uniós projekt elemeként is megjelennek. A rendezvényen Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntő beszédet, amelyben kiemelte a GINOP-6.2.2 projekt várható előnyeit, valamint hangsúlyozta, hogy „ma a foglalkoztatási piacon a szakmai végzettséggel sokkal könnyebben el lehet helyezkedni, mint csupán érettségivel”.

A rendezvény során bemutatásra kerültek továbbá a GINOP-6.2.2 kiemelt projekt céljai, tervezett fejlesztései. Először a projekt menedzsere, Vastag-Szabó Erika mutatta be a tervezés fázisait, majd az elsődleges célokról, az átfogó szakmai háttérről Ütőné dr. Visi Judit szakmai vezető tájékoztatta az érdeklődőket. Az előadások során ismertetésre kerültek a projekt megvalósításának kiemelt területei, vagyis a módszertani fejlesztések, együttműködések; az intézményfejlesztés; valamint az informatikai fejlesztések, eszközbeszerzés tevékenységek célkitűzései. A projekt három tevékenységének vezetője beszámolt arról, hogy milyen módszerekkel, képzésekkel, eszközökkel, informatikai fejlesztésekkel, hazai és nemzetközi együttműködések eredményeivel kívánják elérni, érzékenyíteni közvetlen célcsoportjaikat, vagyis a szakképzési centrumok vezetőit, valamint a szakképző intézményekben dolgozó pedagógusokat.

A rendezvényen több sajtóorgánum is képviseltette magát. A GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 kiemelt projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 2016. július 1. és 2020. december 31. közötti időszakban 2,8 milliárd forintból valósul meg.


A rendezvényen készült fotók





Szakmai tájékoztató nap a lemorzsolódás csökkentéséért

2017.04.27

A GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú, „A szakképzést végzettség nélkül elhagyók számának csökkentése” című kiemelt projekt megvalósítói csapata 2017. április 27-én megtartotta az első „Szakmai tájékoztató nap”-ot a projekt közvetlen célcsoportja, azaz a szakmai megvalósításban érintett szakemberek számára.

A rendezvény során bemutatásra került „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívás megvalósításában alkalmazandó helyzetfelmérési módszertan, a megvalósításhoz szükséges sablon és a kitöltési útmutató, valamint a hozzá kapcsolódó intézkedési és cselekvési terv sablon, illetve az útmutató.

A rendezvényen előadásokat tartottak Vedovatti Anildo és Szymczak Judit, az Eruditio Zrt. szakértői.

 

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal GINOP-6.2.2-VEKOP-15-2016-00001 KIEMELT PROJEKT H-1089 BUDAPEST, BAROSS UTCA 133. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.