Tisztelt Vizsgaszervező Intézmények!


Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2016. február 25-én kiadott 25/2016. (II.25.) Kormányrendelet módosította a 150/2012. (VII.06.) Korm. rendelettel kiadott Országos Képzési Jegyzéket (továbbiakban:OKJ). Várhatóan 2016. szeptemberig megjelennek a kapcsolódó szakmai és vizsgakövetelmények is.

Az új szakmai és vizsgakövetelmények várható megjelenése miatt kérjük fokozottan figyeljenek azon komplex javító/pótlóvizsgázókra, akiknek az első szakmai vizsgát követő egy év eltelt.

A komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet értelmében
39. § (3)” A javítóvizsga a szakmai és vizsgakövetelmény megváltozásáig, de legalább a vizsgát követő egy évig a képzés megkezdésekor hatályos szakmai és vizsgakövetelmény szerint tehető le vagy ismételhető meg.”
40. § (2)” A pótlóvizsga a szakmai és vizsgakövetelmény megváltozásáig, de legalább a vizsgát követő egy évig a képzés megkezdésekor hatályos szakmai és vizsgakövetelmény szerint tehető le.”

A fentiek alapján tehát az a vizsgázó, akinek az első komplex szakmai vizsgát követő egy év eltelt, a szakmai és vizsgakövetelmény megváltozásáig tehet javító/pótlóvizsgát. Azok a javító/pótlóvizsgázók bocsáthatóak (utolsó alkalommal a képzés megkezdésekor hatályos szakmai és vizsgakövetelmény szerint) vizsgára, akik az új szakmai és vizsgakövetelmény kihirdetése előtt (az szvk-t kiadó rendelet megjelenése előtt) jelentkeztek javító/pótlóvizsgára.