Tájékoztató modulzáró vizsgára jelentkezők részére


Azok számára, akik egy adott iskolarendszeren kívüli szakmai vizsgára egyénileg készülnek fel és képzésben nem vesznek részt a modulzáró vizsgát a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 10.§ (1) bekezdése alapján a 12.§ (2) bekezdés b.) és c.) pontjában megjelölt intézmény szervezi.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (továbbiakban: NSZFH) a feladat ellátását a szakképzési centrumokon keresztül látja el.

Az NSZFH által szervezett modulzáró vizsgák azon szakképesítésekre irányulnak, amelyek oktatására a szakmacsoport tekintetében a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter által alapított és fenntartott szakképzési centrumok szakképző iskolai feladatokat ellátó tagintézményei jogosultak.

Arról, hogy a szakképzési centrumok tagintézményei milyen modulzáró vizsga szervezését vállalják, a szakképzési centrumok és tagintézményeik honlapján talál információt.

A vizsgázni szándékozó a modulzáró vizsgára történő jelentkezését minden hónap 10. napjáig adhatja le az adott a szakképzési centrumok tagintézményében, aki megszervezi a modulzáró vizsgáját.

Területileg, és szakképesítésre szűrve, az alábbi keresőt használhatják a lehetőségek feltérképezésére.

SSL tanusítvány

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
H-1089 Budapest, Kálvária tér 7.