3. Befogadó nyilatkozat

A vk.mer.gov.hu oldalon Bejelentkezés A vizsga bejelentése előtt Befogadó nyilatkozatot kell kérelmezni, a Befogadó nyilatkozat menüpontban. A későbbiekben csak azokra a szakképesítésekre vonatkozóan tudnak vizsgát bejelenteni, amelyekre Befogadó nyilatkozatot igényeltek. Egy szakképesítésre csak egyszer kell befogadó nyilatkozatot kérni. Ha az adott szakképesítés kiválasztható a vizsga bejelentése során, akkor nincs szükség újabb befogadó nyilatkozat kérelemre.

Ide belépve ki kell választani az adott szakképesítést, majd a Szakképesítés hozzáadása gombbal lehet felvenni az igényelt szakképesítések listájára. Ezt megismételve több szakképesítésre is igényelhető Befogadó nyilatkozat. Ezt követően kattintson a Szakképesítések véglegesítése gombra. A Befogadó nyilatkozat kérelem nyomtatása gombbal kinyomtatható a kérelem, melyet 1 példányban cégszerű aláírással, bélyegzővel ellátva postai úton kérünk beküldeni az NSZFH címére. A Befogadó nyilatkozat kiadásához kérjük, töltse fel azt az engedélyezési eljárásról kapott Határozatot, amely az adott szakképesítést tartalmazza, a Fájl feltöltés a befogadó nyilatkozathoz feltöltő felület segítségével (kérjük a fájl nevében jelezze, hogy mit tartalmaz a fájl, pl.: CukraszEngedely.pdf).

Amennyiben az adott szakképesítésre az elektronikus vizsgabejelentő működése előtt (2015.augusztus előtt) már kapott Befogadó nyilatkozatot, az elektronikus felületen ebben az esetben is kell Befogadó nyilatkozatot kérnie, mert a szakképesítés csak ilyen módon kerülhet a vizsgabejelentő rendszerbe. Ebben az esetben kérjük, hogy az engedélyezési Határozat mellett a korábban kiadott Befogadó nyilatkozatot is töltse fel.

Ha kérdése merülne fel, hívja munkatársainkat a 06-1-477-5659 telefonszámon.

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Vizsgaközpont

Cím: 1085 Budapest, Baross u. 52. Telefon: 06-1-477-5659 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dokumentáció kiadás-átvétel telefon: 06-1-477-5643

Ügyfélfogadás: Hétfő-Csütörtök: 8:30-16 óráig; Péntek: 8:30-13:00 óráig