Több mint száz kiállítót várnak az immár 15. éve megrendezett EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra. Az eseménynek idén a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ A és C csarnoka ad otthont. A nagyszabású expó csaknem 10 ezer négyzetméteren zajlik majd, a szervezők összesen 30 ezer látogatóra számítanak. A köz- vagy felsőoktatással, szakképzéssel, illetve nyelvoktatással foglalkozó intézmények nemcsak standokkal készülhetnek a kiállításra, hanem szakmai előadásokon is megismertethetik kínálatukat a célközönségükkel.


A 2015. január 22-24. zajló 15. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a magyar oktatás legjelentősebb és legrangosabb, éves, szakmai seregszemléje, amelyet 2000 óta minden évben megrendez az Educatio Nonprofit Kft. A 10 ezer négyzetméteres helyszín több mint száz kiállítónak – köztük a legtöbb magyar egyetemeknek és főiskolának, a taneszköz-forgalmazóknak, a tankönyvkiadóknak, szakképző intézményeknek, a nyelviskoláknak – ad lehetőséget a bemutatkozásra.

A kiállítás célja idén is az, hogy még több hazai és külföldi kiállító számára teremtse meg a bemutatkozás lehetőségét. Minden olyan köz- és felsőoktatási intézményt, szervezetet és céget várnak, amely bármilyen módon kapcsolódik az oktatáshoz, beleértve a külföldi oktatási intézményeket, cégeket is.

A látogatók a kiállítói standok mellett szakmai előadásokon ismerkedhetnek meg az oktatás jelenével és jövőjével. A kiállítóknak is lehetőségük van a központi programhoz kapcsolódva – a standos megjelenés mellett – prezentációkon keresztül is megismertetni kínálatukat célcsoportjukkal.

Az előző évek tapasztalatai alapján a kiállítás három napja alatt 30 ezer látogatóra – középiskolás diákokra, szüleikre, pedagógusokra és intézményvezetőkre - számítanak idén is. A kiállítás a látogatók számára ingyenes, és mindhárom napon 10-17 óra között tart nyitva.

A kiállítás áttekinthetősége érdekében a kiállítókat a tevékenységi területük alapján tematikai csoportokba rendezik, hogy a hasonló tevékenységet folytató kiállítók azonos szekcióba kerüljenek.

Bővebb információt a rendezvény hivatalos honlapján (http://kiallitas.educatio.hu/) olvashatnak a leendő kiállítók és látogatók.