TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 kiemelt projekt

A TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 kódszámú, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló kiemelt projekt feladata a szak- és felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése.
A projekt szakértők bevonását tervezi a hatósági képesítések új rendszerének kialakításához.
Kérjük, olvassa el tájékoztatónkat, és amennyiben a leírtak felkeltették érdeklődését, jelentkezzen legkésőbb 2014. május 30-ig a projektgazda Nemzeti Munkaügyi Hivatal szakértői listájára a megadott elérhetőségeken.
tovább »

Szakkepzes fejlesztes logo2USZT logo

TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 kiemelt projekt

A TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 kódszámú, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló kiemelt projekt feladata a szak- és felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése.

A projekt szakértők bevonását tervezi a hatósági képesítések új rendszerének kialakításához.

Kérjük, olvassa el tájékoztatónkat, és amennyiben a leírtak felkeltették érdeklődését, jelentkezzen legkésőbb 2014. május 30-ig a projektgazda Nemzeti Munkaügyi Hivatal szakértői listájára a lent megadott elérhetőségeken.

Az alábbiakban a projektnek azon tevékenységeit mutatjuk be, amelyek az OKJ és a hatósági képesítések összehangolásához kapcsolódnak.

A szakmaszerkezet átláthatóságának biztosításához szükséges elhatárolni a hatósági képesítéseket az OKJ szakképesítéseitől. Jelenleg a hatósági jellegű képesítéseknek nincs egységesen elfogadott definíciója, nincs egységes nyilvántartási rendszere. Az egyes képesítések ágazati szinten szabályozottak, szabályozásuk rendkívül heterogén, és nem tisztázott a különböző képesítések egymáshoz és az előírásokhoz való viszonya sem. Az OKJ-ben lévő szakképesítésekkel való tartalmi átfedések és a megtévesztő névegyezőség is szükségessé teszi a jelenlegi rendszer felülvizsgálatát.
OKJ OHKJ

A projektben a hatósági képesítésekhez kapcsolódó szakirodalom és adatgyűjtés után olyan tanulmányok készültek, amelyek megalapozták a fejlesztés módszertani útmutatójának elkészítését (továbbiakban: módszertan). A módszertan véglegesítése széles körű szakmai és minisztériumi egyeztetéssel valósul meg. Ezt követően a hatósági képesítések feltárása és azok listába rendezése szükséges, amelynek eredményeként létrejön az OKJ-hoz illeszkedő Országos hatósági képesítési jegyzék (OHKJ). Majd szakértők bevonásával megkezdődik a hatósági képesítések tartalmát és szakmai jellemzőit leíró dokumentumok összehangolása az OKJ dokumentumrendszerével, valamint a fejlesztésbe bevont képesítések dokumentumainak átdolgozása az újonnan fejlesztett rendszer kritériumainak megfelelően, a korábban elkészített módszertan alapján. A képesítésekre vonatkozó leírásokat a társadalmi partnerek által delegált szakértők ellenőrzik és validálják munkacsoportos formában. A projekt eredményeként javaslat készül a hatósági képesítések korszerűbb, EU-konform szabályozási rendszerére.

A szakértők jelentkezését a hatósági képesítések tartalmát és szakmai jellemzőit leíró dokumentumok elkészítéséhez, illetve az így elkészített dokumentumok ellenőrzéséhez és validálásához várjuk.

Kérjük, jelentkezzen legkésőbb 2014. május 30-ig a projektgazda Nemzeti Munkaügyi Hivatal szakértői listájára a http://kepzesbenajovo.hu/?id=hirek/52 link alatt található dokumentáció kitöltésével. A „projekttapasztalat vagy egyéb szakmai tapasztalat” résznél kérjük feltüntetni, hogy az „OKJ összehangolása a hatósági képesítésekkel” feladatra jelentkezik.

A fejlesztési feladatok ellátására elsősorban azoknak a hatósági jellegű képzésben és/vagy a szak- és felnőttképzésben jártas szakemberek jelentkezését várjuk, akik az elmúlt években tapasztalatot szereztek szakmai és vizsgakövetelmények, képzési programok fejlesztésében.

A validálási feladatokat ellátó munkacsoportokba elsősorban érdekképviseleti szervek által delegált szakértőket várunk.

A szakértői listára való felkerülés nem von maga után megbízást, felkérést. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal a szakértői listában szereplő szakembereket ajánlja a feladatok megvalósítását koordináló partnereinek.


A felhívásról bővebben az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:

  • telefonszám: 06 1 459 2091 (TÁMOP Fejlesztési Titkárság)
  • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


További információ:


ESZA logo