Tájékoztatás a pénzügyi ágazati szakképesítések vizsgabejelentéséről és tételigényléséről


Tisztelt Vizsgaszervezők!


A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közötti megállapodás értelmében a 23/2008. (VIII. 8.) PM a 2/1995. (II. 22.) PM, valamint a 20/1998. (VII. 22.) PM rendeletben előírt szakmai és vizsgakövetelmények alapján lebonyolításra kerülő szakmai vizsgákhoz kapcsolódó vizsgaelnökök kijelölése, a központi tételek készítése és kiadása 2013. augusztus 1-től megváltozik.

A szakmai vizsgák bejelentését (amely tartalmazza a tételigénylést) továbbra is a https://vb.nive.hu/ internet címen kell megtenniük, digitális aláírással ellátva. A vizsgabejelentések ellenőrzését és jóváhagyását (az NMH SzFI rendszerén keresztül) 2013. augusztus 1-től a Nemzetgazdasági Minisztérium Felügyeleti Osztálya látja el.

A nem modulos (hagyományos) szakmai vizsgák tételrendeléséhez aláírt és lebélyegzett tételigénylőlapot kell beküldeni a 1051 Budapest, József nádor tér 2- 4. címre, vagy szkennelve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A szakmai vizsgaelnökök kijelölésekor a Nemzetgazdasági Minisztérium Felügyeleti Osztálya javaslatot tesz a vizsgaelnök személyére, melyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága véglegesít, majd kiállítja és elektronikus rendszerén keresztül megküldi az elnöki megbízólevelet, valamit az intézményi értesítőt.

A tételek készítéséről és átadásáról a jövőben a Nemzetgazdasági Minisztérium Felügyeleti Osztály gondoskodik.

A pénzügyi ágazati szakképesítések vizsgabejelentésével és a tételigényléssel (átvétellel) kapcsolatosan információ az alábbi elérésen kérhető:

 

Nemzetgazdasági Minisztérium
Számviteli és Felügyeleti Főosztály
Felügyeleti Osztály
1051 Budapest, József nádor tér 2- 4.
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Tel.: 06-1/795-6351 vagy 06-1/795-3599

SSL tanusítvány

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
H-1089 Budapest, Kálvária tér 7.