Új moduláris szakképzés tankönyve
Gépészet szamacsoport
Dr. Jánossy Gyula - Dr. Zsidai László - Kári-Horváth Attila - Keresztes Róbert: Szereléstechnológiák
Kiadói kód: NS-108 0276 06 004-4

A tankönyv a gépgyártástechnológiai technikus négy könyvből álló tananyagcsomagjába tartozik, a 108/4.2/0276-06 Szereléstechnológiák tananyagelemhez készült.
Végigviszi azokat az elméleti és gyakorlati kérdéseket, amelyekkel a technológus a szerelés különböző eljárásai során találkozik, valamint kitér a legjellemzőbb gépelemek szerelésénél figyelembe veendő problémákra. Kidolgozott mintapéldán keresztül mutatja be a szereléstechnológiák dokumentációit.
Szűkebb értelemben a szerelés fogalma alatt az alkatrészek oldható kötésekkel való összekapcsolását értjük, azonban gyakran kerül sor, például a nagyméretű vasszerkezetek (pl. gépágyak stb.) összeállítására hegesztéssel, vagy a híradástechnikai eszközök részegységeit több alkatrészből forrasztással állítják elő. Feladatukat tekintve ezért - két vagy több alkatrész összekötése - a hegesztés és a forrasztás közel áll a szereléshez, ezért a tankönyv ezeket is ismerteti.
A tankönyvet tartalma alapján ajánljuk még a 0220-06-os modult használóknak az 1.0 Gépészeti kötések elméleti alapjai c. tananyagegységhez. A tankönyvben hasznos információkat találhatnak a 0221-06 Gépelemek szerelése modul 2.0 tananyagegységét használók is.
A tankönyv szorosan épít az NS 108 027606 001-3 jelű Műszaki táblázatok című tankönyvre, amelynek anyaga nem csak a tanulmányok során, hanem a vizsgán és az életben is hasznosítható.

A kiadvány B5-ös formátumban, ragasztott, fóliázott formában kerül kiadásra.
A könyv terjedelme: 17,16 ív (A/5), 192 oldal