Szakiskola
Élelmiszeripari szakmacsoport
Virágné Széll Márta: Táplálkozási alapismeretek
Kiadói kód: NS-1210901

A tankönyv a szakiskola 9., 10. osztályának íródott, a kerettanterv témaköreinek alapján. Olyan témákat dolgoz fel, amelyek mindkét osztályban szerepelnek a tananyagban, különböző megközelítésben.
A tankönyv 6 fejezetből áll.

  • a kódolás fogalmával, a kódrendszerekkel,
  • a számítógépes adatábrázolás, adattárolás módjaival,
  • a kettes- és tizenhatos számrendszerben történő átszámításokkal,
  • az adattárolás fajtáival és jellemzőivel,
  • a műveletek, kifejezések és relációk fogalmával,
  • az összetett adattípusokkal,
  • valamint a globális és lokális adatok kezelésével, az adatok láthatóságával.

Az egyes anyagrészek jól kiegészítik a kémia és biológia tantárgyakban tanult ismereteket, közelebb hozzák azokat a mindennapi élet gyakorlatához.
Az egyes témák feldolgozása után ellenőrző kérdések, feladatok találhatók. A tankönyv végén pedig 5 db 40 pontos önellenőrző feladatlap van.
A szöveges részek között ábrákat, táblázatokat találhatunk, melyek segítik a szöveg értelmezését és a mindennapi életben való tájékozódást.
A tankönyv nemcsak az élelmiszeriparban tanulók számára nyújt hasznos ismereteket, hanem azoknak is, akiket érdekel az egészséges táplálkozás illetve akik időt szánnak a táplálkozási szokások megismerésére akár a szakmájukhoz kapcsolódóan, akár magánemberként.

A kiadvány A4-es formátumban, ragasztott, fóliázott formában kerül kiadásra.
A tankönyv terjedelme: 13,3 ív(A/5), 106 oldal