Szakközépiskola
Szociális szolgáltatások szakmacsoport
Glowacz Miklósné: A szociális pályák világa
Kiadói kód: NS-2021001

A tankönyv elsősorban az Szociális pályák világa modulhoz kapcsolódik, de eredményesen használható más szakmacsoportok pályaorientáló moduljaihoz is. A tankönyv tartalmazza a szociális szolgáltatásokhoz kapcsolódó valamennyi szakma leírását. A pályák általános megismerésének szempontjain kívül részletesen ismerhetjük meg ezeket a szakmákat. Egy-egy interjú teszi szemléletesebbé a leírásokat.
A tanulók segítséget kapnak helyes pályaválasztásukhoz, megismerik a pályaválasztás és a személyiség közötti összefüggés kérdéseit. Gyakorlatok segítik a tanulókat felismerni képességeiket és érdeklődésük irányait, amelyek segítségével felismerhetik a számukra legmegfelelőbb pályát. Szó esik az életpálya fogalmáról, a pályatípusokról.
A tankönyv segít tájékozódni a pályaválasztás lehetőségeiről. Megismerjük, hogy miben rejlik a szakmák társadalmi presztízse, vonzereje. A tankönyv gyakoroltatja az álláskeresés technikáit, a szükséges iratok megírásának módját. A tankönyv végén olyan WEB-oldal címeket találhatunk, amelyek segíthetik a tanulók pályaválasztását és a tanárok munkáját.

 

A kiadvány A4-es formátumban, ragasztott, fóliázott formában kerül kiadásra.
A tankönyv terjedelme: 13,1 ív (A/5), 105 oldal