KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2017-00054

Megvalósítás időtartama: 2017. május 8.-2019. július 5.

Kedvezményezett neve (Konzorcium): Klebelsberg Központ (Konzorciumvezető); Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal; Agrárminisztérium; NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.; Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (továbbiakban: KÖFOP) keretében kívánja Magyarország a 2014-2020 programozási időszakban a közigazgatás, valamint a helyi közszolgáltatási szféra hatékonyságának és ügyfélközpontúbb fejlesztéseit végrehajtani. A KÖFOP ehhez az adminisztratív terhek csökkentésével kíván hozzájárulni. Az adminisztratív terhek csökkentése a KÖFOP megközelítésében azt jelenti, hogy csökkenteni kell a közigazgatási folyamatok átfutási idejét, valamint a lakosság és a vállalkozások ezzel kapcsolatban megjelenő költségeit. Ennek két, egymással szorosan összefüggő módja: a közigazgatási folyamatok optimalizálása és elektronizálása.

Projekt célok: A Köznevelés Állami Fenntartói, és fenntartásukban lévő köznevelési intézmények által jelenleg működtetett, nem egységes, egymással nem integrált ügyintézési, tanulmányi, pénzügyi, gazdálkodási és HR folyamatok, és az ezeket támogató, szigetszerűen működő informatikai rendszerek helyett országosan egységes, egymással integrált, elektronikus ügyintézést és kapcsolattartást biztosító ügyintézési, tanulmányi, gazdálkodási és HR folyamatok és ezeket támogató informatikai rendszerek bevezetése.