Pölöskei GábornéOrszágjáró körútra indul a szakképzésért felelős helyettes államtitkár, hogy a szakképzési törvény végrehajtási rendeletéről tartson értekezleteket iskolaigazgatóknak, vállalkozóknak, kamaráknak.

Pölöskei Gáborné az M1-en csütörtökön elmondta: az igazgatók feltehetik kérdéseiket, amelyekre most már gyakorlati, a végrehajtási rendeletben foglalt válaszokat kapnak. Tovább>>

Országjáró körútra indul a szakképzésért felelős helyettes államtitkár, hogy a szakképzési törvény végrehajtási rendeletéről tartson értekezleteket iskolaigazgatóknak, vállalkozóknak, kamaráknak.

Pölöskei Gáborné az M1-en csütörtökön elmondta: az igazgatók feltehetik kérdéseiket, amelyekre most már gyakorlati, a végrehajtási rendeletben foglalt válaszokat kapnak.

A szakképzést ki kellett emelni a magyar közoktatási rendszerből, mivel szakmai képzést ad, és ennek megfelelően kellett szabályozni is. A duális képzéshez olyan szabályozás szükséges, amely lehetőséget teremt a tanórák és a gyakorlat rugalmas elosztására, ennek megfelelően az új rendszerben az óraszám elszámolása éves keretben történik – fűzte hozzá.

Kiemelte: a kancellár, az igazgató és az igazgató-helyettesek feladatait sikerült nagyon jól elválasztani.

Az igazgatók nagyobb szakmai szabadságot kapnak, amelybe azonban nem tartozik bele a képzés szerkezetének meghatározása, ami a kancellárok feladata. Ők azt a területi igényeknek megfelelően alakítják majd – tette hozzá.

A cél az, hogy a szakképzés vonzóbb legyen, a gyerekek minőségi oktatást kapjanak megújult tartalommal és módszertannal – fogalmazott Pölöskei Gáborné.

Forrás: MTI 2020.02.06. Budapest

Pölöskei Gáborné