Robotok Szolnok szolgálatábanHárom interaktív teremmel nyitotta meg kapuit Szolnokon a Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA). A Szolnoki Szakképzési Centrumban kialakított közösségi tér illeszkedik az országos program által támasztott elvárásokhoz, sőt meg is haladja azokat. Az ünnepélyes megnyitón Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke hangsúlyozta: a fiatalok elvárásainak felelünk meg, amikor DKA-t hozunk létre. Interaktív formában készítjük fel a mai tizenéveseket azokra az alkotó folyamatokra, amelyeket később munkáltatóik is elvárnak majd tőlük. Tovább >>

Három interaktív teremmel nyitotta meg kapuit Szolnokon a Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA). A Szolnoki Szakképzési Centrumban kialakított közösségi tér illeszkedik az országos program által támasztott elvárásokhoz, sőt meg is haladja azokat. Az ünnepélyes megnyitón Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke hangsúlyozta: a fiatalok elvárásainak felelünk meg, amikor DKA-t hozunk létre. Interaktív formában készítjük fel a mai tizenéveseket azokra az alkotó folyamatokra, amelyeket később munkáltatóik is elvárnak majd tőlük.

Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja az újonnan átadott DKA egyik legfontosabb feladatának a pályaorientációt tartja. „Fel kell tudnunk ébreszteni a fiatalok kíváncsiságát és olyan közösségi teret kell biztosítanunk, amely ki tudja elégíteni a tudásvágyukat. – mondta el a szolnoki szakképzési vezető. A 20 millió forintból kialakított alkotóműhelybe éppen ezért várják az általános iskolás gyerekeket, akár teljes osztályokat is.

A szolnoki létesítményben a lézervéséstől kezdve a programozáson át a robotépítésig számos lehetőséggel találkozhatnak a fiatalok. A megnyitóünnepségen stílusosan robotok vágták át a nemzeti színű szalagot, ezzel átadva a térség iskolásainak a közösségi teret. A fejlesztéssel Szolnok is csatlakozott azoknak a Szakképzési Centrumoknak az egyre bővülő táborához, akik a DKA létrehozásával lépnek a jövő útjára. Kucsák László az országos Digitális Közösségi Alkotóműhely program szolnoki állomásán kiemelete: A rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, már csak azért is, mert ezek az interaktív terek sokkal inkább megfelelnek a mai kor és főleg a jövő kihívásainak.