Szakmai egyeztetés az Amerikai Kereskedelmi KamarábanEurópai kiválósági díjjal kitüntetett cégnél vett részt szakmai megbeszélésen Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) elnöke. A tiszalöki Hot and Cold Therm Kft. (HCT) november ötödikére hívta össze a szakma képviselőit a HCT Szakképzési Center oktatási területére. A szakmai egyeztetéssel egybekötött céglátogatást különösen időszerűvé tette, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég nemrégiben rangos európai elismerésben részesült. Tovább >>


Európai kiválósági díjjal kitüntetett cégnél vett részt szakmai megbeszélésen Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) elnöke. A tiszalöki Hot and Cold Therm Kft. (HCT) november ötödikére hívta össze a szakma képviselőit a HCT Szakképzési Center oktatási területére. A szakmai egyeztetéssel egybekötött céglátogatást különösen időszerűvé tette, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég nemrégiben rangos európai elismerésben részesült.

Az újításoknak köszönhetően határozottan működőképes oktatási rendszer fog kialakulni – mondta el Benkő Zoltán, a HCT alapítója és ügyvezetője. A vállalkozás néhány hete nyert az Európai Unió Szakképzési Kiválósági Díj vállalatok és tanulók kategóriájában elismerést a szakképzés népszerűsítésében és megszervezésében elért kiemelkedő teljesítményéért. A cégvezető kiemelte, hogy részt vesznek az új OKJ-rendszer kialakításában is, ugyanis profiljuk miatt tagjai az Épületgépészeti Készségtanácsnak. Mivel az átalakítás a szakma szereplőinek bevonásával történik, lehetőségük nyílt tapasztalataikat és tudásukat hozzátenni. A szakmai beszélgetésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy minden átalakítás nagy munka. Az új képzési rendszer célja, hogy az ipar jelenlegi és jövőbeni elvárásainak megfele¬lően alakítsák ki a képzést.

Kucsák László többek között azért is nevezte példaértékűnek a HCT Kft. sikertörténetét, hiszen a cég 2011-es indulása óta eltelt néhány év alatt többszörösen túlnőtte a kezdeti családi vállalkozás kereteit és mára diákok százai tanulhatják gyakorlatban is a különböző épületgépészeti szakmákat a modern, minden igényt kielégítő HCT Szakképzési Centerben. Az NSZFH elnöke a találkozón külön kiemelte a magas szintű robotikai és K+F tevékenységet, amelyet a tiszalöki cég képes nap mint nap megvalósítani és egyben köszönetet mondott Benkő Zoltánnak a szakképzésben és különösképpen a pályaorientációban végzett áldozatos munkájáért.