Az Európai Bizottság 4. alkalommal hirdette meg a minden évben szeptember 1. és december 31. között időszakban megtartandó Szakképzés Európai Hete rendezvénysorozatot. Ennek keretében a kiemelt héten - 2019. október 14-18. között - a Nyíregyházi Szakképzési Centrum számos, fiatalokat vonzó eseményt szervezett, s a hét zárásaként díjátadón és a Szakma nagykövete címek átadásával ünnepeltek. Tovább >>


Az Európai Bizottság 4. alkalommal hirdette meg a minden évben szeptember 1. és december 31. között időszakban megtartandó Szakképzés Európai Hete rendezvénysorozatot. Ennek keretében a kiemelt héten - 2019. október 14-18. között - a Nyíregyházi Szakképzési Centrum számos, fiatalokat vonzó eseményt szervezett, s a hét zárásaként díjátadón és a Szakma nagykövete címek átadásával ünnepeltek.

A rendezvényen Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója és Dr. Gönye Anikó, a Nemzeti Szakképzési és Fenőttképzési Hivatal elnökének munkatársa köszöntötte a megjelenteket. Az „Építs robotot!” elnevezésű, óvodások számára hirdetett pályázatra közel 150 pályamű érkezett be. A térség általános iskolásai a „Szakmák gyerekszemmel” című felhívásra jelentkezhettek, amely során rajzokon keresztül mutathatták be a fiatalok, hogy milyennek látják nagyapájuk mesterségét. „Szakma werkfilm” címmel írt ki a Centrum pályázatot a szakképzésben tanuló diákok számára. Olyan kisfilmet vártak a tanulóktól, amelyben iskolájukat ismertetik. A nyertesek mindhárom kategóriában értékes díjazásban részesültek.

Immár negyedik alkalommal adták át a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tagintézményei javaslatára a Szakma nagykövete címet, amelyet olyan egykori tanulóknak adományoznak, akik szakmájukban sikeressé és ismertté váltak, és életútjukkal példát mutathatnak tanítványainknak és a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Az átadón a résztvevők megható pillanatokat élhettek át egy-egy nagyköveti felkérést elfogadó, volt tanítvány visszaemlékezései során.

Színesítette a díjátadó ünnepséget, hogy jelen volt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum egyik jelentős partnere, a Hot & Cold Therm Kft. vezetősége is, akik Helsinkiben a Szakképzés Európa Hete rendezvénysorozat keretében vehették át a Szakképzési kiválósági díjat.

A Szakképzés Európai Hete zárórendezvénye Nyíregyházán Pájer Attila kancellár elköszönő gondolataival zárult.