Október 10-én átadták a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Digitális Közösségi Alkotóműhelyét. A Digitális Közösségi Alkotóműhely dísze lett Karcagnak, egy olyan jól felszerelt, korszerű munkahely, ahol a jövő diákjai megfelelő környezetben alkothatnak, kísérletezhetnek, teljesedhetnek ki.


Október 10-én átadták a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Digitális Közösségi Alkotóműhelyét.
A Digitális Közösségi Alkotóműhely dísze lett Karcagnak, egy olyan jól felszerelt, korszerű munkahely, ahol a jövő diákjai megfelelő környezetben alkothatnak, kísérletezhetnek, teljesedhetnek ki.

Az intézmény ünnepélyes átadásán beszédet mondott Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Kovács Szilvia, Karcag társadalmi megbízatású alpolgármestere, Pardi Sándor, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója és dr. Wildner Domonkos, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Jogi főosztályvezetője.

Dr. Wildner Domonkos hangsúlyozta: „Karcagon kézzelfogható a szakképzés megújulása, az újjászületés a város és a Szakképzési Centrum összefogásának köszönhető. A megújuló ipar jogos elvárása, hogy a szakképzés képes legyen követni az innovatív folyamatokat. A Szakképzés 4.0 stratégia hosszútávú fejlesztési terv célja, hogy a szakképzés a vállalatok valódi partnerévé váljon. Ennek érdekében indult útjára a „21. századi szakképző iskolák” program, amelynek első ütemében 10 milliárd forintból újulhatott meg a szakképző intézmények infrastruktúrája, tanműhelye.”